Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bugünkü Nasıl Yazılır? TDK ile Bugünkü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BUGÜNKÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bugünkü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bugünkü nasıl yazılır? İşte, Bugünkü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BUGÜNKÜ DOĞRU YAZILIŞI

        bugünkü

        BUGÜNKÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        İçinde bulunduğunuz güne dair bir olayı, bir durumu veya faaliyeti belirtmek için kullanılan bugünkü kelimesi sıklıkla yanlış yazılır. Kimi zaman bu günkü şeklinde ayrı yazılan, bazen de bugünki şeklinde birleşik ama hatalı kullanılan bu kelimenin doğru yazımı bugünkü şeklinde birleşik olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ahmet’ten haberin var mı? Kaç gündür ortalıkta gözükmüyor. Cep telefonunu aradığım halde ulaşamıyorum. Bugünkü temsilciler toplantısına mutlaka gelmesi lazımdı, gelmedi. Beni ele güne karşı mahcup etmesi canımı çok sıkıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bu günkü 
        • bu günki
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa