Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Balıksırtı Nasıl Yazılır? TDK ile Balıksırtı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        BALIKSIRTI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Balıksırtı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Balıksırtı nasıl yazılır? İşte, Balıksırtı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BALIKSIRTI DOĞRU YAZILIŞI

        balıksırtı

        BALIKSIRTI KELİMESİNİN ANLAMI

        Balık iskeleti biçiminde birbirine paralel ve çapraz çizgili kumaş deseni. Suların toplanmaması için ortası şişkin bir biçimde yapılan (yol). Orta bölümü yüksek olup yanlara doğru alçalan bir biçimde anlamına gelir. Bu kelime genellikle balık sırtı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı balıksırtı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Beni gömdükten sonra mezarımın toprağını balıksırtı kabartıverin.” – İsmail Hakkı Baltacıoğlu

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • balık sırtı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa