Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Elazığ'da maden ocağında göçük - Son dakika haberler

        Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında göçük meydana geldi.

        AA'da yer alan habere göre ilçenin Kayaönü köyü mevkisinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu.

        Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

        "SES İRTİBATI SAĞLANDI, SAĞ OLDUĞUNU TEYİT ETTİK"

        Vali Toraman, gazetecilere, özel krom madeni işletmesinde göçük ihbarı aldıklarını, ekiplerin derhal bölgeye intikal ettiğini, süratle arama kurtarma faaliyetlerine başladığını söyledi.

        İlk etapta 4 işçinin göçük altında kaldığının tespit edildiğini aktaran Toraman, şunları kaydetti:

        "Yürütülen arama kurtarma faaliyetleri sonucu 3 işçi sağ olarak çıkarıldı. İlk çıkarılan işçinin ayakta tedavisi devam ediyor. Diğer 2 işçi hastaneye sevk edildi, tedavileri devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre hayati tehlikeleri bulunmuyor. Gerekli tedavi ve tetkikleri Fethi Sekin Şehir Hastanemizde yürütülmekte. Şu anda yer altında bir işçi kardeşimiz var, onu da kurtarmak için ekipler gayret gösteriyorlar. Onunla da ses irtibatı sağladı arkadaşlar, sağ olduğunu teyit ettik. Muhtemelen bir sıkışma meydana gelmiş. Dolayısıyla en kısa zamanda güvenli şekilde ulaşarak onu da çıkarmayı ümit ediyoruz. Tahlisiye ekipler aşağıda, 24 kişi ekip olarak çalışıyor. Ayrıca UMKE, AFAD ve itfaiye ekiplerimiz, ilgili bütün kurumlar, jandarmamız hepsi olay yerinde, vazifelerini yürütüyorlar."

        SON İŞÇİ DE KURTARILDI

        Vali Toraman'ın yaptığı açıklamadan bir süre sonra, ekiplerin çalışmaları sonucu 4'üncü işçi de göçük altından çıkarıldı. İşçi hastaneye kaldırılmak üzere ambulansa alındı.

        NE OLMUŞTU?

        Elazığ Valisi Ömer Toraman öğle saatlerinde Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Göçük ihbarının ardından 3 arkadaşımızı kurtardık. 2 işçi kardeşimize yaralı olarak ulaştık. Durumları iyi. Şu anda göçük altında olduğunu değerlendirdiğimiz 1 kardeşimiz var. Çalışmalarımız sürüyor. Tahkimattan kaynaklanan bir göçük olduğunu değerlendiriyoruz. İdari ve adli yönden soruşturma da başlatıldı" dedi.

        Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.04 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini söyledi.

        REKLAM

        Vali Toraman, arama kurtarma faaliyetlerinin süratle başladığını ifade ederek, göçük altında kalan işçilere ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

        Valilikten yapılan açıklamada, Palu'nun Kayaönü köyünde özel bir şirkete ait krom maden işletmesinde meydana gelen göçükte 4 işçinin göçük altında kaldığı bildirildi.

        Yapılan ilk müdahale neticesinde 3 işçinin kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, 1 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

        AFAD'DAN AÇIKLAMA

        AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Elazığ'ın Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 maden işçisi kurtarılmış; 1 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa