Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CANLI YAYIN | Son dakika: AK Parti Ankara ilçe adayları açıklanıyor! 31 Mart yerel seçimleri AK Parti Ankara ilçe adayları kim olacak?

        AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı, ATO Congresium'da gerçekleştirildi.

        AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u 7 Ocak'ta, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın adaylığını da 18 Ocak'ta gerçekleştirdiği törenlerle duyurdu.

        İSTANBUL'UN İLÇE ADAYLARI DA AÇIKLANDI

        Geçtiğimiz cumartesi de İstanbul'un 39 ilçesinde aday gösterilen isimler açıklandı. Buna göre Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanan adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AK Partili isimler aday gösterildi. AK Parti'nin yönetimindeki 24 ilçe belediyesinden 3'ünde de farklı adaylar gösterildi.

        REKLAM

        GÖZLER ANKARA'NIN İLÇELERİNDE

        Bugün de gözler Ankara'nın ilçelerine çevrildi. 74 il adayını belirleyen AK Parti, Ankara'nın ilçelerinde çıkaracağı adayları bugün ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla tanıtıldı. Ankara adayları tanıtım programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İlçe adaylarıyla ilgili sürecin de şubat ayının ilk haftasında tamamlanacağı öğrenildi.

        "SEÇİM BEYANNAMESİNİ 30 OCAK'TA AÇIKLAYACAĞIZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu: "İnşallah 30 Ocak Salı günü seçim beyannamesini açıklayacağız. İstanbul'u yeniden vizyona kavuşturmak için gün sayıyoruz. Ankara'nın altın çağına gireceğine de yürekten inanıyorum. AK Parti kurulduğu günden beri genel ve yerel her seçimde iddialı projelerle çıkmış bir partidir. Buradan milletime sesleniyorum. Gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim milletimize sağlayacağı hizmette onların sağlayacağı başarıyı muhalefetin sağlaması mümkün değil.

        "İŞ BİLMEZLERİN ELİNDE ŞEHİRLERİMİZ PERİŞAN OLDU"

        Onların şehirlerimize eser kazandırmak gibi bir derdi yok. Kendi iç çekişmelerinden, rant kavgalarından ülke düşmanlarıyla iş birliğinden proje üretmeye vakit bulamıyorlar. İş bilmezlerin elinde şehirlerimiz perişan oldu. Yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Bol bol şov yaptılar. İç ve dış karanlık odaklarıyla ittifak yaptılar. Kendi şehirlerinin meseleleri dışında her şeyi yaptılar.

        "MİLLETİMİZ BUNUN HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR"

        Artık günler sayıyoruz. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 31 Mart akşamı zafer naralarıyla Ankara'nın caddelerinde dolaşmaya var mıyız? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda gördüğümüz şudur; Ülkemizin en büyük 3 şehrinde esersiz ve hizmetsiz harcanan yıllardan söz ediyorum. Milletimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır.

        "TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ"

        Yalan ve şovla değil gerçek hizmetle milletin önüne çıkarsak emin olun eğri zaten belasını bulur. Biz doğru olursak emin olun eğri zaten belasını bulur. Seçime hazırlanırken ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak politikaları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene 1 defaya mahsus 5'er bin TL ödeme yaptık. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık artışı yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranını memurlar ile aynı orana getirdik.

        "FİTNE TÜCCARLARINI KESİNLİKLE UMURSAMIYORUZ"

        Merkez Bankası rezervleri artıyor harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz.

        Muhalefet ne yaparsa yapsın uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Uçak gemilerimizin inşası devam edecek. Türkiye'nin başarılarından kıvanç duymayı bir kez olsun beceremediler. İlk insanlı uzay misyonumuzu önemsizleştirmeye kadar Türkiye'nin başarılarını hedef alıp kendilerine alan açmaya çalıştılar. "

        EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM PAYLAŞIMI

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda emeklilere yapılacak olan zamlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında Ocak 2024 tarihi itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25 olarak uygulayacağız. Devletimizin imkânları arttıkça bundan ömrünü ülkemize ve milletimize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız.

        ANKARA İLÇE ADAYLARI AÇIKLANIYOR

        AK Parti'nin Ankara ilçe adayları açıklandı;

        Akyurt: Hilal Ayık

        Altındağ: Veysel Tiryaki

        Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi (MHP)

        Bala: Ahmet Buran

        Beypazarı: Tuncer Kaplan

        Çamlıdere: Hazım Caner Can

        Çankaya: Duhan Kalkan

        Çubuk: Baki Demirbaş

        Elmadağ: Eyüp Tekiner

        Etimesgut: Enver Demirel (MHP)

        Evren: Hüsamettin Ünsal

        Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP)

        Güdül: Muzaffer Yalçın

        Haymana: Özdemir Turgut

        Kahramankazan: Serhat Oğuz

        Kalecik: Erdal Dal (MHP)

        Keçiören: Zafer Çoktan

        Kızılcahamam: Süleyman Acar

        Mamak: Asım Balcı

        Nallıhan: İsmail Öntaş

        Polatlı: Levent Çağlancı (MHP)

        Pursaklar: Ertuğrul Çetin

        Sincan: Murat Ercan

        Şereflikoçhisar: Memiş Çelik

        Yenimahalle: Aldulkadir Aydoğan

         AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oluyor
        AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oluyor Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa