Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu İstanbul - Hava durumu Ankara, Hava durumu İzmir, hafta sonu hava nasıl olacak, hava durumu son dakika
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bugün Doğu Anadolu’da, Ağrı çevresi ile Güneydoğu’da Hakkari-Başkale-Van arasında kar yağıyor, özellikle Hakkari çevresindeki kar kalınlıkları yer yer 5 metreyi buluyor.

        SABAH SAATLERİNDE BUZLANMAYA DİKKAT

        Gece saatleri İç Anadolu genelinde sıcaklıklar -3°C ila -6°C, soğuk ayazla birlikte sabah saatleri yollarda yer yer buzlanma ile karşılaşabiliriz. Yolların güneş almayan, gölgede kalan kısımları, köprüler ve viyadükler fazladan tehlikeli olabilir.

        CUMADAN İTİBAREN KAR HAVASI

        Bu cuma gününden itibaren ise Türkiye’de yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası daha bekliyoruz. Aslında Perşembe günü Batı Karadeniz’de yeniden kar atıştırmaya başlayacak ama 26 Ocak Cuma gününden itibaren 4 gün boyunca ülkenin kıyıları hariç her yerde kar havası olacak.

        REKLAM

        BAŞKENT'TE KAR BEKLENİYOR

        Ancak soğuk hava hep peşinde yağış getirmiyor, günlerin büyük kısmı cildimizi kurutan soğuk rüzgarlarla geçerken yağışlar kısıtlı alanlara düşüyor. Cuma günü Ankara’da kar yağma ihtimali var, İstanbul hafta sonuna zayıf yağmurlu ve genellikle bulutlu giriyor.

        MARMARA'DA HAFTA BAŞI KAR UYARISI

        Cumartesi günü Trakya, Batı ve Orta Karadeniz yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kar yağışları görürüz. 28 Ocak Pazar günü ve yeni haftanın ilk 2 günü ise Marmara için kar yağışları yeniden bir dalga halinde bölgeye sokulacak.

        İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

        Şimdilik Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bolu yüksekleri pazar günü orta kuvvette kar yağışı görebilir. İstanbul’da yağış karla karışık yağmur ve bazı yüksek kesimlerde kar şeklinde düşer.

        REKLAM

        İstanbul-Ankara yolunda 29 Ocak Pazartesi kar yağışı bir miktar örtü yapmış ve aralıklarla sürüyor olacaktır, bu yollara kış hazırlığı olmayan bir araçla çıkmamakta yarar var.

        İSTANBUL'DA HAFİF KAR ÖRTÜSÜ OLABİLİR

        İstanbul’a gelecek 7 gün içinde bir miktar kar yağacak ama yağışlar şehri beyaz örtüyle kaplayacak kuvvette görünmüyor. Hissedilen sıcaklıklar ise hafta sonundan itibaren 4-5 gün süreyle 0°C civarında olacak.

        MARMARA'NIN DOĞUSUNDA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI

        Marmara için kışın soğuk günleri sürüyor, yağışların çoğu Karadeniz yükseklerine düşecek olsa da Marmara’nın doğusunda hayatı etkileyecek boyutta kar yağabilir. Bu hafta sonunun hava tahminlerini yakından takip etmekte fayda var.

         Meteoroloji'den 31 kent için alarm! 3 bölgeye kuvvetli kar geliyor!
        Meteoroloji'den 31 kent için alarm! 3 bölgeye kuvvetli kar geliyor! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa