Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 6 yıl beyin tümörüyle yaşadı!

        11 yaşındayken baş ağrısı çekmeye başlayan Allana Prosser, sürekli ağrı kesici kullanıyordu. Tek şikayeti bu değildi oturduğu her yerde neredeyse uyuya kalıyordu. Kilo alıyor, denge problemi yaşıyordu. Ayrıca bir gözünde devamlı kasılmalar oluyordu.

        MEĞER 6 YIL TÜMÖRLE YAŞAMIŞ...

        Prosser, defalarca doktora gitmesine rağmen ona söylenen şey "peynire alerjin var" idi. Tek gözü kapanınca özel bir göz kliniğine giden Prosser'de 'kranyifaringiyom' adı verilen bir tümör olduğu tespit edildi. Prosser'in 6 yıl boyunca beynindeki tümör ile yaşadığı ortaya çıktı.

        Görüş açısında bulanıklaşma, kilo alma, denge kaybı gibi birçok şikayet yaşayan Allana Prosser'a bu zamana kadar teşhis konulamamış olması ise tepkilere neden oldu.

        TEDAVİSİNİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN HİKAYESİNİ ANLATIYOR

        2 kez ameliyat geçiren genç kızın tedavisini devam ettirebilmek için paraya ihtiyacı var. Bunun için internette hikayesini anlatıyor. Ayrıca İngiltere'deki Ulusal Sağlık Servisi, Allana ve annesi Katrina'yı tedavi ettirmek için ABD'ye göndermek amacıyla kaynak yaratmaya çalışıyor.

        KRANYİFARİNGİYOM TÜMÖR NEDİR?

        Genellikle çocuklar, gençler ve genç yetişkinlerde görülen bir tümör. Hipofiz bezinde gelişen bu tümör genelde yayılmaz ancak küçük boyutlardayken sıkıntıya neden olmayan bu tümör büyüdükçe problemlere neden oluyor. Hormon seviyeleri ve görüşte sorunlara yol açıyor. Genellikle ilk tedavi tümörü ameliyatla almaktır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa