Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde "Tarım Orman Elçileri ile Söyleşiler" etkinliği gerçekleştirildi.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, etkinlik, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

        Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında tarım alanındaki tüm bölümlerde yüzde 100 İngilizce eğitim verilen tek fakültenin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olduğunu belirtti.

        Üniversitede, lisansüstü eğitimde ilk ve tek Dijital Tarım Tezli Yüksek Lisans Programının olduğunu aktaran Uslu, "Tarım ve gıda, üniversitenin öncelikli alanlarından biri. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2023 TÜBİTAK Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Raporuna göre, tarım, gıda ve hayvancılık alanında 'Bitki Koruma' çalışmalarında hacim ve kalite ortalaması bakımından Türkiye'deki 208 üniversite arasında birinci sırada yer aldı." ifadelerini kullandı.

        Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Bülent Kahraman Çolakoğlu'nun online olarak katıldığı programa, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Mahmut Göktaş, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa