Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA'da tarihi mezarlık, defineciler tarafından tahrip edildi. Defineciler, tarihi mezarları kazıp, zarar verdi.

        Yunusemre ilçesinin kırsal Sarınasuhlar Mahallesi'ndeki tarihi mezarlık, son günlerde definecilerin hedefi haline geldi. Defineciler, tarihi mezarları kazıp, mezar taşlarına zarar verdi. Gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan mahalleli, duruma tepki gösterdi.

        Mahalleliden Pervin İnce (28), "Bu köyün tarihinin çok eskiye, Osmanlı'ya dayandığını tahmin ediyoruz. Tarihi mezarlığımız, son günlerde definecilerin uğrak noktası oldu. Biz definecilerin, bu mezarlıktan elini, ayağını çekmesini ve doğal güzelliğimizi bozmamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Mahalle muhtarı Ali Kurt (53) ise "Bu bizim köyümüzün güzelliği. Eski tabirle 'dede mezarı' diyoruz. Burada define gibi bir şey çıkacağını hiç tahmin etmiyoruz. Boşuna heba ediyorlar. Bu tür insanların buraya gelmemesini istiyoruz. Bu doğal güzelliğin kaybolmaması için bir çalışma yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa