Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail askeri yine saldırdı, ölenlerin sayısı artıyor!

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve büyüleçiliğini Tel Aviv'e taşıma kararını açıklamasının ardından, dün elçiliğin açılışının yapılmasını protesto amacıyla Filistinlilerin başlattığı protestolarda, 61 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 3 bin kişi yaralandı.

        Bugün Gazze sınırında düzenlenen protestolarda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 1 Filistinli daha hayatını kaybetti. Protestoların ve hayatını kaybedenlerinin sayısının artmasından endişe ediliyor.

        Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dünden bu yana Gazze'nin doğusunda düzenlenen gösterilerde şehit olanların sayısının İsrail askerlerinin bugün 51 yaşındaki Nasır Ahmed Gurab isimli Filistinliyi şehit etmesiyle 61'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 2 bin 770'i geçtiği ifade edildi.

        Açıklamada ayrıca şehitlerden 8'inin 18 yaş altı çocuk olduğu kaydedilirken, yaralılardan 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu aktarıldı.

        İsrail askerleri, Ramallah'ın El Bire bölgesindeki gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Filistinli göstericiler de askerlerin müdahalesine taşla karşılık verdi.

        Öte yandan İsrail askerleri, Batı Şeria'nın El Halil şehri yakınlarındaki Bab El Zaviye kasabasında düzenlenen gösterilere de gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa