Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler, yeni doğan kuzuların sağlıklı büyümesi için çaba sarf ediyor.

        Hakkari'nin Kırkdağ köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan besicilerin mesaisi koyunların doğum yapmasıyla arttı.

        Dünyaya gelen kuzuların bakımını yapan, ayrı ağıllarda tutan besiciler, sütle beslenebilmeleri için günün belli saatlerinde anneleriyle buluşturuyor.

        Besici Recep Yiğit, zorluklarına rağmen hayvancılığı sevdiğini söyledi.

        Kışın hayvancılık yapmanın zor olduğunu anlatan Yiğit, "Kırıkdağ köyünün Derecik Mahallesi'nde yaşıyorum. Hayvanların bakımı yapmazsak verim alamayız. Bunun için emek veriyoruz. Kuzuların doğması bizi mutlu etti. 10 Ocak'ta koyunlarımız doğmaya başladı. Büyük bir kısmı doğdu. Gün içinde hayvanların yemini vererek bakımlarını yapıyoruz. Zorluklarına rağmen hayvancılık yapmak zevkli. Kuzular dünyaya gelmesi, yaylaya çıkma, sağım ve kuzu kırkma dönemleri çok eğlenceli geçiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa