Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gaziantep'te atık kağıt toplayıcısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday

        Gaziantep'te, atık kağıt toplayıcılığı yapan Ramazan Karabudak (32) 31 Mart’taki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız olarak aday oldu. Atık kağıt toplarken, esnafı ziyaret ederek seçim çalışmalarını yürüten Karabudak, "Hem işimi hem seçim çalışmalarımı aynı anda yapıyorum. Tüm Gazianteplilerin desteğini bekliyorum" dedi.

        Gaziantep'te yaşayan Ramazan Budak, Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini birinci sınıfta bıraktıktan sonra Gaziantep Toptan Endüstri Merkezi'nde (GATEM) çay ocağı işletmeye başladı. Uzun yıllar burada esnaflık yapan Karabudak, 2020 yılında işlerinin kötü gitmesi sebebiyle çay ocağını kapatarak, atık kağıt toplayıcılığı yapmaya başladı.

        REKLAM

        Bölgede atık karton ve kağıt toplayarak geçimini sürdüren Ramazan Karabudak, 31 Mart seçimlerine sayılı günler, İl Seçim Kurulu'na giderek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

        Karabudak, evraklarını teslim etmesinin ardından afiş ve broşürler bastırarak, seçim çalışmalarına başladı.Kentin farklı bölgelerinde el arabası ile dolaşarak atık kağıt toplayan Karabudak, aynı zamanda da gittiği yerlerde kendisini tanıtarak, esnafın ve vatandaşların desteğini isteyip seçim çalışmalarını sürdürüyor.

        ATIK KAĞIT DEPOSU SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ OLDU

        4 yıl önce çay ocağı olarak kullandığı iş yerini atık kağıt deposuna çeviren Karabudak, afişini astığı işyerini seçim koordinasyon merkezi olarak kullanmaya başladı.

        Adaylık sürecini anlatan Ramazan Budak, kendi kararı ile böyle bir yola çıktığını, ailesi ve çevresinin adaylığına karşı çıktığını belirterek, "Geçmişte farklı sektörlerde çalıştım. Ardından çay ocağı açtım. Pandemi sürecinin ardından işler kötü gitmeye başlayınca, atık kağıt toplamaya başladım. Pandemi sürecinden bu yana kağıt toplayıcılığı yapıyorum. Topladığım kağıtları geri dönüşüme vererek geçimimi sağlıyorum. Milletin şikayetçi olduğu konulara çözüm olma adına aday olmaya karar verdim. Ailem ilk etapta tepki göstermişti ama sonrasında onlar da beni destekledi. Halkımızın desteğini bekliyorum. Adalık için tutanağı da teslim ettim. Umarım kazanırım" dedi.

        EL ARABASI İLE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR

        Kağıt toplarken, seçim çalışmalarını yaptığını belirten Ramazan Karabudak, işi gereği çok dolaştığını ve zoru başarmak istediğini dile getirerek, "Adaylık çalışmalarımız şu anda güzel gidiyor. Afişlerimizi hazırlayıp asıyoruz. Tüm çevremize böyle bir sürecimizin olduğunu söylüyor, broşürlerimizi iletiyoruz ve desteklerini bekliyoruz. İşim gereği sürekli dolaşıyorum ve gittiğim yerlerde de esnaf ve vatandaşlardan destek istiyorum. İnsanların tepkileri çok güzel oluyor ve desteklediklerini söylüyorlar. Bir yandan kağıt topluyorum bir yandan seçim çalışması yapıyorum. Bu şekilde adaylık sürecini yürütmek zor oluyor ama zoru başarmak daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

        "TÜM GAZİANTEPLİLERDEN DESTEK İSTİYORUM"

        Tüm Gazianteplilerden destek istediğini belirten Karabudak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Toplumun sorun yaşadığı tüm sorunlara çözüm olmak istiyorum. Trafik başta olmak üzere sorunları çözmek için aday olduğumu belirtiyorum. Bana oy veren de vermeyen de sağ olsun. Ben tüm kesimleri kucaklayacağım. Eğitim durumumu yarıda bırakmak durumunda kaldım. Açık öğretim bölümünden edebiyat bölümünü kazandım. Belli bir süre okudum sonrasında mecburiyetlerimden eğitimi yarıda bırakmak durumunda kaldım. Seçim maliyetlerini de yine kağıt toplayıp onları satarak sağlamaya çalışıyorum. Bu meslekten elde ettiğim gelir ile hem geçimimi sağlıyorum hem afişler bastırıp onları astırıyorum. Gittiğim her yerde de yine destekler istiyorum. Ne yapıyorsam kendi emeğimle yapıyorum."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa