Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kurulup Gazze’yi izlediler!, israil filistine saldırdı, israil saldırısı, israil hava saldırısı, israil sderot kasabası, saldırıyı izleyen israilliler

        HT GAZETE

        İsrail’ in Gazze’ye operasyonu hayatları karartmaya devam ederken şehri tepeden gören Sderot kasabasında yaşayan İsrailliler saldırıları izlemek için yüksek yerlere çıktı.

        İsrail’in Gazze’ye yönelik 1 haftadır sürdürdüğü hava ve kara saldırılarında pek çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sivil kayıp sayısı 128’e yükselirken bazı İsraillilerin bu saldırıları Gazze’ye yakın tepelerden seyrettikleri ortaya çıktı. İsrail uçaklarının Gazze üzerine tonlarca bomba bıraktığı sıralarda Gazze’nin karşısındaki İsrail kenti Sderot’ta bazı kişilerin toplandıkları bir tepeden bu görüntüleri aksiyon filmi izler gibi seyrettikleri görüldü. Danimarkalı gazeteci Allan Sorensen’in, Kristeligt Dagblad Gazetesi’nde yayınladığı fotoğrafta İsrailli vatandaşların bombalama görüntülerini özel olarak izlemek için sandalye ve patlamış mısırlarıyla tepede toplandıkları görülüyor. Gazete, bir yandan da nargile içen insanların her bombalamadan sonra sevinçle alkış tuttuklarını yazdı.

        3.5 DAKIKADA BIR BOMBA

        Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi İsrail’in, başlattığı “Koruyucu Hat” operasyonu kapsamında pazartesi gününden bu yana her 3.5 dakikada bir Gazze’de belirlenen hedeflere roket ve bombalarla saldırdığını belirtti. Saldırılarda 1402’si havadan, 330’u karadan, 329’u denizden 2 bin 61 füze atıldığı açıklandı.

        CAMİYI DE VURDULAR

        İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze’ye düzenledikleri saldırılarda Hamas’ın kullandığı bir camiyi vurduklarını duyurdu. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hamas’ın roketlerini depolamak ve militanlarını toplamak için kullandığı bu camiyi vurduk” ifadeleri kullanıldı. Diğer yandan İsrail’in son roket saldırılarında Beyt Lahya bölgesindeki bir engellilere yardım kuruluşunun yerle bir olduğu belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa