Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin yetkili isimler toplanıyor, AK Parti yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıi AK Parti yolsuzluk ve rüşvet fezleke

        AK Parti'nin yetkili isimleri partinin genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğlu gözaltına alınan iki bakan Muammer Güler ve Zafer Çağlayan da katıldı. Toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış da hazır bulundu.

        Bakanlar toplantıya giriş ve çıkışlarında açıklama yapmadı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Adli süreç devam ediyor" dedi.

        'FEZLEKE' İDDİASI

        Bu arada 3 bakanın oğlunun gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, dördüncü bir bakanın 1.5 milyon dolar rüşvet alırken çekilen görüntülerinin soruşturma dosyasında yer aldığı iddia edildi. Savcılığın, 4 bakan hakkında fezleke hazırladığı da iddialar arasında.

        BAKAN ŞİMŞEK: ARADIM ULAŞAMADIM

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Emniyetinde son görevden almalarla ilgili Meclis’te ısrarla yöneltilen sorular üzerine şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Şimşek, “İçişleri Bakanı’nı aradım, ulaşamadım kendisine. Eğer (görevden almalar) soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemeye yönelik çabaysa... Tabii ben bilmiyorum. Tepki gösterebilmem için konunun detaylarına vakıf olmam lazım. Yargıya intikal etmiş bir konudur. Bunlar şu anda iddia düzeyindedir. Benden daha nasıl bir yorum beklersiniz. Kim yanlış yapmışsa yargı gereğini yapar. O sorunun muhatabı ben değilim” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa