Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tanımadığı İlayda Alkan'ı bıçakla öldürdü, annesini yaraladı - SON DAKİKA
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tüm dünyada dün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanırken, Türkiye’de de düzenlenen panellerle ve konferanslarla kadın cinayetlerine dikkat çekildi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, kadın cinayetlerine dikkat çekildiği gün, İzmir’de kan donduran bir olay yaşandı.

        ANNE KIZ PARKTA SALDIRIYA UĞRADI

        Parkta tanımadıkları Y.Y'nin bıçaklı saldırısında ağır yaralanan 45 yaşındaki anne Ö.T.
        Parkta tanımadıkları Y.Y'nin bıçaklı saldırısında ağır yaralanan 45 yaşındaki anne Ö.T.

        Olay dün akşam bir parkta yaşandı. 45 yaşındaki anne Ö.T. ile 20 yaşındaki kızı İlayda Alkan, akşam saatlerinde parkta oturmaya gitti. Parkta oturup sohbet eden anne ile kızına yaklaşan bir kişi, aniden bıçakla saldırdı. Dehşetin yaşandığı dakikalarda anne ve kızı saldırgan tarafından defalarca bıçaklandı. Çevredekilerin olayı fark etmesi üzerine bağrışmalar yaşandı.

        KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

        Anne kızı bıçaklayan katil zanlısı devlet memuru çıkan 31 yaşındaki Y.Y.
        Anne kızı bıçaklayan katil zanlısı devlet memuru çıkan 31 yaşındaki Y.Y.

        Yaşanan şoke eden olay üzerine bekçiler, kaçan saldırganın peşine düştü. Bu sırada olay hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Kaçan şüpheli yakalanacağını anlayınca kendini bıçakladı. Hızla olay yerine gelen polis ekipleri hafif şekilde yaralanan zanlıyı gözaltına aldı.

        KIZI ÖLDÜ ANNE AĞIR YARALI

        Bıçaklanan anne Ö.T. ile kızı İlayda Alkan sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırıldı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen genç kız İlayda Alkan kurtarılamadı. Ağır yaralanan anne Ö.T. ise hastanede tedavisi sürüyor.

        KATİL ZANLININ İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

        Gözaltına alınan Y.Y., bir devlet hastanesinde çalışan memur olduğu öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemede, bulunan ikinci bıçakta incelemek için alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen zanlı polise verdiği ilk ifadesinde olayı hatırlamadığını iddia etti. Saldırgan polise, “Ben böyle bir şey nasıl yaptım bilmiyorum. Kendimi öldüreceğim” dediği belirtiliyor.

        ARALARINDA BİR BAĞ BULUNAMADI

        Olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlatan polis, zanlının, anne ve kızıyla herhangi bir bağ bulamadı. Birbirlerini tanımadıkları öğrenilen iki tarafında alkollü olduğu iddia ediliyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

        KANLI SALDIRI CEREN'İ HATIRLATTI

        Nedensiz tanımadığı iki kadına saldıran saldırganla ilgili geniş çaplı çalışma sürdürülüyor. Kanlı saldırı, 2019 yılında Ordu'da, hiç tanımadığı Özgür Arduç tarafından öldürülen Ceren Özdemir'i hatırlattı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa