Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "2014'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah yine bizim destek olduğumuz, aday gösterdiğimiz kişi Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilme imkanı bulur. Ben bulacağına inanıyorum. İnşallah ilk turda olur" dedi.

        Tacettin DURMUŞ / KARS (AHT)

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "2014'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah yine bizim destek olduğumuz, aday gösterdiğimiz kişi Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilme imkanı bulur. Ben bulacağına inanıyorum. İnşallah ilk turda olur" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kars'ta katıldığı açılış töreni ve incelemelerinin ardından AK Parti Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, seçimlerde başarılı olmanın kendileri için önemli bir gösterge olduğunu belirterek, 2014'te yapılacak mahalli seçimleri hatırlattı. Bozdağ, "Burada bir başarıya ihtiyacımız var. Bu çıtayı yukarda tutmak, daha da ileriyle götürmek sizin en önemli vazifeniz. 2014'te mahalli idareler seçiminde Kars'ta büyük bir başarıyı ortaya koyacağınıza yürekten inanıyorum" dedi.

        CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ

        Bozdağ, seçimlerle ilgili sözlerine şöyle devam etti: "2014'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah yine bizim destek olduğumuz, aday gösterdiğimiz kişi Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilme imkanı bulur. Ben bulacağına inanıyorum. İnşallah ilk turda olur. Bunda da Kars'taki teşkilatlarımızın ve Kars'taki kardeşlerimizin desteğinin en üst düzeyde olması bizim için ayrı bir şeref olur.. 2015'te milletvekilli genel seçimi var. Baktığımızda sizin oluşturduğunuz kadro, sizinle beraber ilçelerimizde oluşan kadrolar 3 tane büyük seçimi peş peşe gerçekleştirecek. 3 tane önemli yarışı inşallah Kars'ta da sonuçlandıracak bir yapı oluşturdunuz. Şimdiden başarılar diliyorum hepinize. Türkiye'nin başarısına Kars'tan verilen katkılar önemli etki sağlayacak."

        AK Parti ile Türkiye'nin çok değiştiğini vurgulayan Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: "Kars da gerçekten çok değişti. Biz 2023 hedefimizi almışız. 2023'e başarıyla girmemiz gerekiyor. Bu da ancak teşkilatlarımızla olabilir. Bugün Türkiye'de teşkilatlarına değer veren tek parti AK Parti'dir. Baktığınızda diğer partilerin ayda bir danışma meclisi gerçekleştirdiğini görmüyorum. Ayda bir genişletilmiş il başkanları toplantısı yaptığını göremiyorum. 6 ayda bir milletvekilleri, kurucular, MKYK üyeleriyle istişare toplantıları yapıldığını görmüyorum. Ama baktığınızda AK Parti'de bütün bunların tamamı düzenli ve verimli biçimde yapılıyor. Bu bir istifade demektir. Birbirimizin görüşlerine, fikirlerine kıymet verme demektir. Birbirimize değer verme demektir.

        ONLARIN BULUŞMASINA SALI VAAZLARI DİYORUM

        'Durmak yok yola devam' ilkesi çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. Ama artık yürüyerek değil de koşarak devam etmemiz lazım. Çünkü vatandaş tempoya alıştı. Yürüdüğümüz zaman yavaşladığımızı düşünebilirler. Onun için yürüyerek değil koşarak gitmemiz lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Çünkü bu ülkede biz koşmazsak kimse koşmuyor. Biz koşmalıyız ki muhalefette, başkaları da koşsun. Biz olmazsak Türkiye'de muhalefet partileri 'kuş kanadını kıpırdatmaz' misali yerlerinden kıpırdamazlar. Bunların bir şey yapacağı yok. Eskiden Baykal bunu yapardı. Şimdi de Kılıçtaroğlu ve Bahçeli yapıyor. Bunların Mecliste 'salı vaazları' vardır. Bunlar salı günleri gelirler, vaaz ederler ve sadece konuşurlar. Daha sonra da genel merkezlerine giderler. Diğer salı gelir yine konuşurlar. Yaptıkları siyaset sadece budur.

        Yani Ankara'nın dışında Karslı, Diyarbakırlı, Yozgatlı ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor ve ne sorunları var? Hiç birini bilmezler ve bu onlarda yoktur. Yani onlar sabah gazeteleri okurlar. O gün hangi gazete hangi konuyu gündeme getirmiş, akşama kadar onu konuşurlar. Ondan sonra da salı günleri topluca konuşmaya devam ederler. Onun niçin ben onların bu oluşumuna ?Salı vaazları' diyorum. Siyasetleri de öğledir. Memleketin neresinde ne var? Hangi işler iyi, hangi işler kötü kesinlikle haberleri yoktur."

        MUHALEFETİ MEYDANLARA BİZ ÇIKARDIK

        Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Meydanlara gelin dedik. Seçim var miting yapılıyor. Sayın Başbakanımız 65-70 ile gidiyor. Onlar ise ancak 30-35 ile gidiyorlar.. Seçim vaktinde bile bunlar vatandaşın ayağına gitmiyorlardı. Ne zamana kadar? Biz gelene kadar. Biz geldik yine gitmiyorlardı. Sayın Başbakanımız "Neredesiniz, niye meydanlarda yoksunuz?" diye eleştire eleştire bizim muhalefet meydana çıkmaya başladı. Şimdi de 'Tayyip Erdoğan geziyor' diye geziyorlar. Biz de 'niye çalışmıyorsunuz, niye yatıyorsunuz' diye eleştirdiğimiz için de utanma belası geziyorlar. Eğer utanmasalar, Ankara'da oturup iş pişirmeye ve ülkeyi sadece Ankara'nın gözlüğüyle görmeye ve yönetmeye çalışacaklar. Böylece başka yerlere gitmeye de gerek duymuyorlar.

        Biz bütün bunları da Allah'ın izniyle bozduk. Memleketin her yerine gidiyoruz ve onları da çağırıyoruz. Bir vakitler çok söylediğim bir söz vardı. ?Sivas'ın doğusuna niye gitmiyorsunuz?' diye çağırıyorduk ve 'Lütfen gidin orada da bizim vatandaşlarımız var. Orada da oy var' diye diye söyleye söyleye onlarda meydana çıktılar. İnşallah Kars'a da gidip geliyorlardır. Gelmelerinde de fayda var. Biz istiyoruz ki onlarda gelsin ki bizimle mukayeseleri daha kolay olsun. Uzaktan bakıldığında davulun sesi biraz farklı gelebilir. Ama yakından görünce AK Parti'nin kadroları ile diğer kadroları mukayese imkanları ortaya çıkacaktır."

        SURİYE'YE DÖNÜN, BURAYA SAĞIR KALMAYIN

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra partisinin il yönetiminin bir düğün salonunda verdiği iftara katıldı. Burada da bir konuşma yapan Bozdağ, Suriye'de yaşanan olayları değerlendirdi. Suriye'de bugüne kadar 20 bin insanın hayatını kaybettiğini, daha da kaybetmeye devam ettiğin belirten Bozdağ, şunları söyledi: "Biz bugüne kadar hep haktan yana tavır aldık. İnsanlıktan yana tavır aldık. Bizim inanışımız, eli kanlı olanın karşısında, mazlumun yanında olmaktır. Bizim anlayışımız ancak buna izin verir. Türkiye'nin tarihi anlayışı da zalimden yana izin vermez.. Bundan sonra Suriye'ye sağır ve kör kalınırsa Allah önünde de tarih önünde de mesuliyetten asla kimsenin kurtulamaz. Suriye'de babadan devralınmış bir katliam anlayışı, oğul tarafından devam ettiriliyor. Onun için bütün dünyaya, 'Suriye'ye dönün, buraya sağır kalmayın' çağrısında bulunuyoruz."

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, iftarın ardından Evliya Cami'nin avlusunda düzenlenen semazen gösterisini izledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa