Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Müezzinoğlu: 16 Nisan'dan sonra ipin ucu milletin elinde olacak

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin referandumla ilgili, "16 Nisan'dan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının son mührü vurulacak. Çünkü 16 Nisandan sonra ipin ucu milletin elinde olacak." dedi.

        Esenyurtta, Şok marketin açılışına katılan Müezzinoğlu, Yıldız Holdinge, ilçede böyle dinamik bir yapının kuruluşuna vesile oldukları için teşekkür etti.

        "Gerçekten şok oldum. Bir günde üç mağaza açmak." diyen Müezzinoğlu, 15 gün önce konuştuklarında açılış tarihini belirlemekte zorluk çektiklerini söyledi.

        Müezzinoğlu, "Burada 130 mağaza açılmış. Dolayısıyla bizim AK Parti dinamiklerine benziyor. Artık toplu açılış için bizi davet etmeniz gerekiyor. Gerçekten bu ülkeye inanan, güvenen bütün yatırımcı, girişimci, ülkesine ve milletine güvenen hiçbir siyasetçi bu ülkede kaybetmemiştir." diye konuştu.

        2016'nın zorluklarını bu büyük millet dışında hiçbir milletin kaldıramayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, geçen yıl zorluklar ve sıkıntılar yaşayan yatırımcı ve girişimcilere her türlü desteği veren, dünya ile rekabette dinamiklerine katkı sağlayan hükümetin, 2017yi önceki yılın sıkıntılarını telafi edecek şekilde başarı ile götüreceğini dile getirdi.

        İş arayan ve çalışmak isteyenlere destek sunduklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın destekleriyle çalışma hayatında yeni bir milli seferberlik başlattık. İş arıyorum diyen kim varsa gelsin bizi bulsun. Biz de Murat Beye göndeririz, Ali Beye göndeririz." dedi.

        Bakan Müezzinoğlu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülkerden 7 bin kişiyi istihdam etme sözü aldı.

        "MİLLETİN TARİHİ GELECEĞİNE AİT BİR SÜRECE GİRİLDİ"

        Esenyurtta çok önemli değişim ve dönüşümü yakaladıklarını belirten Müezzinoğlu, milletin tarihi geleceğine ait bir sürece girildiğini ve 16 Nisanda anayasa değişikliğine ilişkin referandumun yapılmasının planlandığını söyledi.

        Referandumda "hayır" diyenlere değil, hayırcılık yapanlara söyleyeceklerinin bulunduğunu dile getiren Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Çünkü elini vicdanına koyarak, hakkıyla analiz yaparak hayır demek onların hakkıdır ve demokrasinin gereğidir ama dikkat ederseniz CHPnin yaptığı hayırcılığın vicdanla, akılla, demokrasi ve milli iradeyle hiç alakası yok. Bu milletin bu hale gelmesinde CHP birinci derecede sorumludur. 2007 seçimlerinde Eşi başörtülü biri Cumhurbaşkanı olamaz. diyerek seçimleri engelleyen bir anlayış, Anayasa Mahkemesiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini engelledi. Millete bedel ödetecek hiçbir yapının içinde AK Parti olmaz. dedik. Şayet burada bir cumhur varsa, cumhura yetkiyi vererek Cumhur da başkanını seçsin. dedik. 10 Ağustos 2014te cumhur, başkanını seçti. Cumhurun seçtiği başkanın yetkileri, sorumlulukları, hesap vermesi milletin sorumluluklarını üstlenmesi adına sistemi yeniden düzenlemek gerekir. dedik. CHP buna hep karşı çıktı, O zaman sistemle ilgili kendi önerini getir. dedik.

        Sayın Başbakanımız 2016nın Ağustos ayında dedi ki, Sayın Kılıçdaroğlu normalde başkanlık veya cumhurbaşkanlığı sistemine karşısınız, o zaman parlamenter sistemin dinamikleriyle ilgili önerinizi getirin, ikisini birden millete götürelim. Bu millet kaderiyle ilgili sistemin tercihini kendisi yapsın. Ona da hayır dedi. Parlamentoda görüşürken milletin kürsüsünü işgal ediyor. Diyor ki Milletin kürsüsünü sizden koruyoruz. Biz milletin kürsüsünü millete götürüyoruz. Milletin iradesini millete götüreceğimiz yolculuğu bile engelleyen bir siyasi anlayış ancak milletten korkma anlayışıdır. Milletin değerlerinden, hedeflerinden, iradesinden korkmaktır ve vesayet odaklarına teslim olmaktır. O nedenle CHP milletten ve halktan korkuyor. diyerek bu cümleyi bu dönemde söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim."

        Bakan Müezzinoğlu, milletle ilgili bir hadiseyi millete götürmekten daha iyi bir anlayış olamayacağını ifade ederek, "Referandumda, 16 Nisandan sonra Türkiyede hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının son mührü vurulacak. Çünkü 16 Nisandan sonra ipin ucu milletin elinde olacak." değerlendirmesini yaptı.

        "HER GÜN 3 DÜKKAN AÇIYORUZ"

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Şok Marketlerin kısa sürede iyi bir noktaya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Her gün 3 dükkan açıyoruz. Biz 4 bininci mağazada bir araya gelelim. demiştik, biraz geciktik, 4 bin 130 olmuş, inşallah önümüzdeki hafta 4 bin 140 olur. Yıldız Holdingin dışarıdaki işlerine bakarsak, mesela biz Çinde de mağazalar, çikolata mağazası açıyoruz, onlardan ancak haftada bir açıyoruz. Yani Çinin büyüklüğü ile mukayese edince yapacak çok işimiz var. Memleketimize yatırım yapıyoruz. Yıldız Holdingin 80 küsur fabrikası var, bunun 60a yakını Türkiyededir."

        Şok Marketler Üst Yöneticisi Uğur Demirel de perakende sektöründe yakaladıkları hızlı büyüme ile gençlere istihdam sağladıklarını belirtti.

        Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker, Şok Marketler Üst Yöneticisi Demirel ve katılımcılar, kurdele keserek marketin açılışını yaptı. Müezzinoğlu ve beraberindekiler, daha sonra marketi gezdi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, marketin açılışının ardından vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa