Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokat mitingde açıklamalarda bulundu - Son dakika haberi

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ta vatandaşlara seslendi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle; "Aşkınız ve ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum. Hakkın hakikatin sevdası sende. Göz nurum başımın tacısın Tokat. Bugün bir kez daha sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Şu muhteşem katılım Tokat'ın 31 Mart'ta nerede olacağını ortaya koyuyor. Bu şehir Malazgirt'ten hemen sonra mümin gönüllere sığınak olmuştur. Tokat, bu toprakların vatan olmasına çok büyük katkılar sağlamıştır.

        "TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ HAZMEDEMİYORLAR"

        Emniyete sordum 45 bin kişi burada. Maşallah. İnşallah 31 Mart'ta Tokat milli irade bayrağını bir kez daha en üste dikerek kendine yakışanı yapacaktır. Tercihinizle Türkiye ve dünyaya mesaj vereceksiniz. Türkiye'nin 21 yılda 3 kat büyümesinden rahatsız olanlar pusuda bekliyor. Mesele AK Parti değil, mesele doğrudan Türkiye. Türkiye'nin gücünü hazmedemiyorlar.

        REKLAM

        "31 MART'TA MİLLİ İRADE BAYRAMINI KUTLAYACAĞIZ"

        Seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Tokat ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? İnşallah sizlerle birlikte 31 Mart'ta milli irade bayramını kutlayacağız.

        "MUHALEFETİN ACINACAK HALİ VAR"

        Son 30 yılının her günü ülkesine ve milletine hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak bana en çok neye hayıflanıyorsunuz diye sorarsanız muhalefetin hali derim. Türkiye maalesef ne iktidar hazırlığı olan ne de denetleme görevini yapan bir muhalefete sahip değil. CHP yönetimi yerini hep vesayet ve darbe tarafında belirlediği için siyasal muhalefet tarafı boş kaldı. Yahu merkez belediye başkan adayını takdim ediyor adayını bulamıyor. İzlediniz değil mi aday ortada yok. Muhalefetin acınacak hali var. Dönüp de ülkenin haline bakamıyorlar.

        "ŞEHİRLERİMİZE GİTMEK BİZE MORAL VERİR"

        Evet siyaset yolunda hizmet yolunda iş lazımdır eser lazımdır. Birileri 31 Mart seçimlerine neden bu kadar önem verdiğimizi soruyor. Yılbaşından beri 2 defa gittiğimiz illerimiz oldu. Şehirlerimize gitmek bizi yormaz tam tersine moral verir. İktidara geldiğimizden beri bu 18.sandık imtihanımız. Hepsinden de başarıyla çıktık. Hepsinde aynı heyecanla aynı şevkle çalıştık.

        "3-5 BELEDİYE İÇİN DEM'LE İTTİFAKA GİRDİLER"

        Sırf 3-5 belediye fazla almak uğruna DEM'le girdikleri ittifaka kimlerin koçluk ettiğini görüyorsunuz, değil mi? Talimat nereden geliyor, Kandil'den. Talimat Kandil'den uygulama İstanbul'dan. DEM dediğiniz yapı geçmişten beri partiymiş gibi davranan bir örgüt aparatıdır. Örgüt militanları tarafından tokatlanan siyasetçilerle particilik, belediyecilik yapılamaz. CHP'nin böyle bir partiyle yol yürüme hesabı anlaşılır değil.

        "ALIM GÜCÜ ESKİSİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK"

        Ülkemizi 21 yılda 3 kat nasıl büyüktüysek, 2 kat daha büyüterek en büyük 10 ekonomi arasına çıkartacağız. Enflasyon yılın ikinci yarısı düşecek. Alım gücü eskisinin üzerine çıkacak. Emeklilerin bayram ikramiyeleri de 2-5 Nisan'da hesaplara yatacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz. "

        ÇORUM'DA AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'ın ardından Çorum'da açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Çorum'un güzelliğini, siz değerli Çorumlu kardeşlerimizin güzelliğini satın almaya dünyanın gücü yetmez. Şu anda 40 bin katılım var. Bugün yine Çorum bir başka muhteşem. Çorum'la bizim aramıza kimse giremez. Yiğit harman olduğu yer neresi? Çorumlu olan yol ve dava arkadaşlığımız bizdeki yeri ayrıdır.

        Çorum hareketimizi bağrımıza basmıştır. 17 seçimin hepsinde sizlerin desteğini, duasını, sevdasını hep yanımızda gördük. 14-28 Mayıs seçimlerinde de hamdolsun bu gelenek değişmedi. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birinde Çorumlu kardeşlerimiz bize ve Cumhur İttifakı'na sahip çıktı.

        Cumhur İttifakı'na, milletvekilliğinde yüzde 64,5, Cumhurbaşkanlığında yüzde 65'i bulan oy oranlarıyla destek veren Çorum'a şükranlarımı sunuyorum. Çorum'un her meselesi, her sıkıntısı, her talebi bizim meselemizdir. Bugüne kadar el ele, omuz omuza verdik. Çorum'u bölgesinin en gözde, en güzel şehirlerinden birine dönüştürdük. Artan ihracat, üretim, sanayi, dinamik ekonomisiyle Çorum bir başarı örneği olarak Türkiye'de kendinden söz ettiriyor.

        Hepimiz şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Çorum'un elde ettiği başarılarda hükümetimizin icraatlarının yanı sıra belediyemizin çalışmalarının da önemli payı var. Rahmetli Arif Ersoy hocamızla başlayan hizmet ve eser siyaseti sonraki arkadaşlarımızla devam ettirildi. Rabbim hepsinden razı olsun diyorum. Çorum'un başarı hikayesini hep beraber yazdık. Sizler çalıştınız, didindiniz, kabuğunuzu kırmak için mücadele ettiniz. Biz de her alanda sizleri destekledik, önünüzü açtık. İnşallah 31 Mart'ta bu birlikteliğimizi daha da perçinleyeceğiz.

        "ÇORUM'UN DESTAN YAZACAĞINDAN ŞÜPHE DUYMUYORUM"

        Çorum'un yeni başarılara imza atması için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabii bunun için öncelikle 31 Mart imtihanını vermemiz gerekiyor. Çorum'un yine destan yazacağından şüphe duymuyorum. Karşımdaki şu meydanda 31 Mart zaferinin ayak seslerini duyuyorum. Öyle bir ses verin ki yankısı ta Ankara'ya ulaşsın.

        İşte benim yol ve dava arkadaşım Çorum budur. Sadece Çorum'u tekrar rekor oylarla kazanmak yetmez. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer vilayetlerdeki tüm hemşehrilerimizi telefonla aramaya var mıyız? Nazımızın geçtiği ne kadar tanıdık varsa mutlaka bir şekilde ulaşacağız. Onları da AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın adaylarına oy vermeleri için ikna edeceğiz. Bir dönem yanımızda, yöremizde durup da beklentileri karşılanmayınca başka yere dümen kıran cambazlara karşı dostlarımızı uyaracağız. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin, muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin.

        Bugün bölgesinin parlayan yıldızı olan Çorum, geçmişte çok acı olaylar yaşadı. Milletimizin birliği, dirliği, huzurunu hedef alan karanlık çevreler Çorum, Sivas, Maraş'ta provokasyonlar düzenlediler. Alevi Sünni, laik anti laik diyerek sosyal barışımızı zedelemeye çalıştılar. Maalesef bunları bir kısmında başarılı oldular.

        "SALDIRILARIN ARDI ARKASI HİÇ KESİLMEDİ"

        28 Şubat müdahalesinin ortamı, ne idüğü belirsiz tiplerin sağa sola arzı endam etmesiyle hazırlandı. Cumhuriyet mitingleri kılıfı altında darbe çağrılarını çok iyi biliyoruz. Gezi hadisesinden, FETÖ'cü alçakların ihanetine kadar bu saldırıların ardı arkası hiç kesilmedi. Bu sefer Suriye'de terör koridoru kurarak bizi kuşatmak istediler. Ardından DEAŞ'ı üzerimize saldılar.

        Suriye'ye düzenlediğimiz harekatlarla tüm bu saldırıları püskürttük. Ülkemizin üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmedik. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uygulayarak teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Şu anda terör örgütlerinin kaçacak delik aradıklarını görüyoruz. Artık SİHA ile sınırımızdan 300-350 km. ötede hainleri tespit ediyor ve dünyayı başlarına yıkıyoruz.

        Türkiye'yi bölücü terör belasından kurtarıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Bizim sadece şu son 10 yılda yaşadıklarımızı bir başka ülke yaşasa bırakın bizim gibi istikrar, barış, büyümesini sürdürmeyi yerle yeksan olmaktan kendini kurtaramazdı. Avrupa, Amerika dahil hiç kimse bu kadar kısa sürede bu zorlu mücadeleleri başarıyla veremezdi. Tüm sıkıntıları göğüsledik, hedeflerimize doğru emin adımlarla yürüdük. Yani milletçe hem şeytan taşladık hem de tavafımızı yaptık.

        Milletimizin birlik ve beraberliğine halel getirmedik. Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50'ye varan oranlarda artışa gittik. Şimdi bu ara çıkardılar bir şey, emeklinin maaşlarını artıralım. Yüzde 50'ye varan artışları yaptık. Emeklimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla 5 bin lira ödenmesi, bayram ikramiyelerin artırılması, banka promosyonların yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık.

        "HAYAT PAHALILIĞI KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ"

        Promosyon ödemeleri için kamu bankalarımız başvuruları almaya başladı. Ramazan bayramı ikramiyesini hesaplara gelecek hafta yatırıyoruz. Depremin 104 milyar dolarlık ilave faturaya rağmen bu adımları attık. 6 Şubat depreminin ardından inşa çalışmalarına süratle başlayarak vatandaşlarımızı çaresiz bırakmadık. Geçen hafta yaklaşık 80 bin konutu ve köy evini depremzede kardeşlerimize teslim ettik. Her ay 16-20 bin konutu tamamlayarak yıl sonunda 200 bin konut rakamına ulaşmayı amaçlıyoruz.

        Depremin yıktığı şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadan hiçbirimiz rahat edemeyiz. En büyük başağrımız olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda gerekli adımları atıyoruz. Fahiş fiyat artışlarla milletimizin lokmasına göz diken fırsatçılarla ilgili bakanlıklarımız gereken denetimi sürdürüyor. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda ciddi bir düşüşün yaşandığını inşallah hep birlikte göreceğiz.

        "BECEREBİLDİKLERİ TEK İŞ KARA PARADAN KULE İNŞA ETMEK"

        Enflasyonun düşmesi demek pastanın büyümesi demektir. Biz işte bunu çabasındayız. Kelebek ömürlü geçici rahatlamalardan ziyade milletimizin refahını kalıcı olarak artırmayı hedefliyoruz. Ekonomi programımız, güçlü kadromuzla hükümet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Şunu lütfen unutmayın; muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Ama bizim var.

        Onlar meydanlarda atıp tutmayı, sonra da hatırlamıyorum diyerek verdikleri sözlerin üstüne yatmayı çok sever. Ankara'dan İstanbul'a kadar yönettikleri belediyelerde hep bunu yaptılar. Bol keseden vaat dağıttılar. Verdikleri sözlerin nerede ise hiçbirini hayata geçirmediler. Bunların becerebildikleri tek iş kara paradan kule inşa etmek.

        "REFERANSIMIZ YATIRIMLARIMIZ VE ESERLERİMİZ"

        Nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları dolar balyalarını, avro balyalarını 6-7 kişi bir araya gelip kule yapıyorlar. Bunun dışında hiçbir icraatları, eserleri yok. Bu ülkenin ana muhalefet partisi mi yoksa gayri meşru işler yapan bir kartel mi oldukları belli değil. Biz asla böyle olmadık. Hep söz namustur, ağızdan çıkan her söz senettir düsturu ile hareket ettik. Ülkemize ve milletimize zarar verecek, Türkiye'ye bedel ödetecek taahhütlerden uzak durduk. Her zaman ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısını yapmaya çalıştık. İnsanın aynası işidir lafına bakılmaz. Bizim de referansımız yatırımlarımız ve eserlerimizdir.

        Bu anlayışla son 21 yılda Çorum'a 96,5 milyar lira yatırım yaptık. 1762 adet yeni derslik inşa ettik. Hitit Üniversitesi'ni şehrimize kazandırdık. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık. İçinde 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyum ve spor salonunun da olduğu 61 spor tesisi yaptık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5 milyarın üzerinde kaynakla destek olduk. Sağlıkta Çorum Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 14 hastanenin aralarında olduğu 30 adet sağlık tesisi inşa ettik.

        Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi'nin eski yerindeki C blokta güçlendirme ve nitelikli hale getirme çalışmaları devam ediyor. Böylelikle il merkezinde toplam 1025 yatak kapasitesine ulaşmış olacağız. 7 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik. 1133 konutun yapımına devam ediyoruz.

        13 adet atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun yüzde 93,4'üne hizmet veriyoruz. Millet bahçemizden ikisini düşürdük. 59 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 372 kilometreye çıkardık. Kırkdilim Geçişi tünellerindeki yapım çalışmamız devam ediyor. Çorum-Laçin-Osmancık yolu, Çorum-Mecitözü-Amasya, Kargı-Saraydüzü yolu ve Kastamonu hududu Osmancık-Merzifon yolunun yapımına devam ediyoruz.

        Merakla beklediğiniz hızlı tren projemizin etüd çalışmaları bitti. Kırıkkale-Çorum arasını 2024 yatırım programımıza aldık. Böylece hızlı tren projesinde en kritik aşama geçilmiş oldu. Hızlı tren hattının devreye girmesiyle Çorum bir t araftan Karadeniz'e bir taraftan da İç Anadolu'ya bağlanmış olacak.

        Çorum'a 15 adet baraj, 22 gölet, 23 sulama tesisi ve 72 taşkın koruma tesisi inşa ettik. 1 baraj ve 8 gölet daha inşa ediyoruz. Son 21 yılda sulama projeleriyle 201 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. 100 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız.

        Çorumlu çiftçilerimize 21 yılda toplam 26 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği ve yatırım yaptık. Osmancık ve İskilib'e organize sanayi bölgesi kurduk. Çorum'u temelini attığımız barut fabrikasıyla savunma sanayinin yeni merkezlerinden biri haline getiriyoruz. İstihdamı desteklemek için şehrimizdeki iş insanlarımıza 2 milyar tutarında prim teşviği sağladık.

        Kültürde şehrimizin en önemli tarihi simgelerinden olan 7 asırlık Ulu Cami'yi restore edip tekrar ibadete açtık. Enerjide doğalgaz arzını sağladık. Önümüzdeki yıl Boğazkale, sonraki yıl Düvenci'ye doğalgaz arzını sağlayacağız."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa