Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik HDP'li Ahmet Yıldırım'ın aracındaki kişi terör örgütü üyeliğinden tutuklandı

        Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş milletvekili Ahmet Yıldırım'ın aracında bulunan bir kişi, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

        Bitlis ili kırsalında güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK/KCK terör örgütü mensubunun Muş'taki cenazesine katılan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın aracında bulunan bir kişi, yapılan kontroller sonucu tutuklandı.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, araçta bulunan şahıslardan birinin belindeki silahı arabanın arka koltuğunda oturan, milletvekili Ahmet Yıldırım'a verdiğinin tespit edildiği belirtildi.

        SAVCI TALİMATIYLA GÖZALTINA ALINDILAR

        Açıklamada, "15.06.2016 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Bingöl girişinde Bitlis ili kırsalında güvenlik kuvvetleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilerek ilimize defnedileceği bildirilen PKK/KCK terör örgütü mensubunun cenazesinin ilimize gelişi ile ilgili alınan tedbirler kapsamında; cenaze konvoyu durdurulmuş, gerekli kontroller yapıldığı esnada Muş HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın içerisinde bulunduğu araçtaki şahıslardan birinin belindeki silahı arabanın arka koltuğunda oturan milletvekili Ahmet Yıldırım'a verdiği görülmüştür. Bunun üzerine, görevli amirlerce araçtaki şahısların kimlikleri ve silahın ruhsatı ile birlikte ibraz edilmesi istenmiştir" denildi.

        Araç içerisinde bulunan şahıslardan kimlik istenmesi üzerine zorluk çıkarıldığının yer aldığı açıklamada, "Araçta bulunan üç şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı ile usulüne uygun şekilde gözaltına alınmıştır" denildi.

        YILDIRIM, DİREKSİYONA GEÇTİ

        HDP Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, 'kendisinin dokunulmazlığı olduğunu ve aranamayacağını' belirterek direksiyona geçtiği, bildirilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Aracın şoför mahalline geçerek aracı görevli personelin üzerine sürmek istemiştir. Bunun üzerine yol diğer araçlarla kesilmiş, Cumhuriyet Savcısından alınan talimata istinaden milletvekilinin üzerinde bulunan silahı ile birlikte aracıyla olay yerinden ayrılmasına izin verilmiştir. Gözaltına alınan iki şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Kamu Kurumu veya Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının Faaliyetlerinin Engellenmesi suçlarından işlem yapılmış, üçüncü şahıs ise Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir."

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa