Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Özel okul operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi

        İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülen cemaatine yakın olan Şelale ve Sema Eğitim kurumlarına ait özel okullardaki eğitimi sürdürmek için sahte yangın ruhsatları düzenlendiği yönünde ihbar üzerine araştırma yaptı. Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasıyla, polis geçen salı sabah saatlerinde harekete geçti.

        Operasyon kapsamında, aralarında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin de bulunduğu 29 okul ile 15 evde aramalar yapıldı, hakkında yakalama kararı çıkartılan 15 kişiden 9'u gözaltına alındı. Aramalarda, ev ile okullarda bulunan bazı belge, hard disk ve bilgisayar kasalarına incelenmek üzere el konuldu. Şüphelilerin, 11 okulda eğitimin sürmesi için belediyelerden alamadıkları yangın ruhsatların sahtelerini düzenledikleri, ailelerden normal ücretler dışında, yardım adı altında para topladıkları iddia edildi.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

        Operasyon sırasında delilleri kararttıkları iddiasıyla 1'i avukat 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltındaki şüphelilerin ifadesi doğrultusunda, Menemen İlçesi'nde de 1 eve baskın yapıldığı, burada da belge ve hard disk ele geçirildiği öğrenildi. Grubun başındaki kişinin B.K. olduğu, bu kişinin de Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunduğu kaydedildi. Sorguları tamamlanan toplam 11 kişi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında 6 kişinin ise arandığı belirtildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa