Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siirt'ten bağımsız milletvekili adayı olan Fadıl Akgündüz hakkında Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayetiyle hapis cezası verildi

        7 Haziran seçimleri öncesi Siirt'ten bağımsız milletvekili adayı olan Fadıl Akgündüz'ün hayallerini; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş bitirecek. Son olarak Caprice Gold projesi nedeniyle hakkında çok sayıda dava açılan Akgündüz'den Vali Coş şikayetçi oldu.

        1 YIL 5 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

        Coş, Denizli Valisi olduğu dönemde kendisi hakkında, "Provokasyon yapıyor" dediği iddiasıyla Akgündüz hakkında şikayetçi oldu. zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akgündüz'e1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

        Karara hükmeden Adana 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi, 'erteleme’ ve ‘hükmün geri bırakılması’ uygulamadı. Mahkemenin hükmü Yargıtay'ca onanırsa Fadıl Akgündüz milletvekilliği hakkını kaybedecek.

        ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

        Vali Coş ile Akgündüz arasındaki davaya konu olan olay ise Akgündüz’ün, 9 ay önce o dönem başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupla ortaya çıktı. Akgündüz mektupta, Aydın’da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazasını suikasta uğramış gibi aktarmasıyla başladı. Akgündüz, o dönem Denizli Valisi olan Coş için de, "Yalvardık, yakardık, bunu araştırın diye, kabul etmedi. Bu provokasyon hareketleri içerisinde bulunan vali şu an Adana valisi. Orada o provokasyonları yapıyor” ifadelerini kullanmıştı.

        Suikast iddiasının aslı ise Akgündüz’ün, yoldan geçen bir ineği otomobiliyle çarparak öldürdüğünün tespitiyle ortaya çıkmıştı. Akgündüz, 3 yıl sonra bu durumu kendisine suikast yapılmış gibi başbakana şikâyet etmişti.

        Fadıl Akgündüz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan çete soruşturması devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa