Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Marmaris'te kaçakları taşıyan tekne battı

        Kadir TAMER/HABERTÜRK

        Muğla'nın Marmaris ilçesinden Yunanistan'a yasa dışı yollarla kaçmak isteyen içinde 15 kişinin olduğu tekne gece saatlerinde fırtına nedeniyle battı. Olayda 6 kişi Sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken 7 kişinin de cesedine ulaşıldı. Kayıp iki kişi için aramalar devam ediyor.

        Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, denizce ceset gören balıkçılar Sahil Güvenlik epiklerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, boğulmak üzere olan 6 kişiyi kurtardı. Denizden 7 kişinin cesedini çıkaran ekipler, kaybolan iki kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor. Olayın ardından Marmaris ilçesi Selimiye mahallesine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ile Marmaris Devlet Hastanesine sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ise karaya çıkarıldı.

        Bu arada olay yerine gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini söyledi. Vali Çiçek, "Olayın dün gece saatlerinde meydana geldiğini öğrendik. Sahil Güvenlik ekiplerimizin çalışmaları sonucunda 7 kişinin cesedine ulaşıldı, altı kişi ise kurtarıldı. Ekiplerimiz iki kişi için çalışmalarını devam ettiriyor. Teknede bulunanların Irak ve İran uyruklu olduğunu düşünüyoruz. Kurtulanlar arasında Türkçe bilen bir kişi var. Onun ifadeleri doğrultusunda teknede 15 kişi olduğunu öğrendik. Bu doğrultuda ekiplerimizin iki kişi için çalışmaları sürüyor" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa