Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Formula 1'den bisiklet dünyasına: Valtteri Bottas... - Motor Sporları Haberleri

        Mercedes ile geçirdiği beş yılın ardından 2022'nin başında Alfa Romeo'ya katılan Formula 1 pilotu Valtteri Bottas, bisiklet yarışında da adından söz ettirmek istiyor.

        Uzun süredir bisiklet sporunun içinde olan Bottas, 2024 UCI Gravel Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanarak bir adım daha ileri gitmeyi hedefliyor.

        Bottas'ın programında 2024 yılında 25 olası F1 yarışı bulunduğdan, Gravel Worlds'e katılma şansını nerede ve ne zaman deneyeceği konusunda stratejik davranması gerekecek.

        Bottas eğer bisiklet dünyasının bir parçası olmak istiyorsa, bir UCI Gravel Dünya Serisi etkinliğinde 35-39 yaş kategorisindeki yarışmacılar arasında ilk %25'lik dilime girmesi gerekiyor.

        Bobby & Jens podcast'ine konuşan Bottas, "Yarışları ciddiye alıyorum ve her zaman kendime meydan okumak ve en iyisini yapmak için piste çıkacağım. Sonuç, taktik ya da ortalama hız fark etmeksizin elimden geleni yapıyorum. Kendime zarar vermek umurumda değil, bundan hoşlanıyorum. Gelecek yıl bisiklet dünyasına katılmaya çalışacağım." dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa