Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell teknoloji zirvesi sona erdi! - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell Teknoloji Zirvesi 2013 iki günde 10 bin konuk ve 200 fikir önderini ağırladı

        İlk gün Microsoft Başkan Yardımcısı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'i ana konuşmacı olarak ağırlayan zirvede, ikinci gün ana sahnede teknolog Kevin Kelly ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş vardı.

        Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin 2. gününde ilk ana konuşmacı Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş oldu. Kulabaş, "İş'Te Teknoloji Hareketi"nin yeni vizyonu "İleri Görüş"ü lanse etti.

        'YÜZÜMÜZÜ BURAYA ÇEVİRMELİYİZ'

        Teknoloji dergisi Wired'ın kurucu editörü ve eski yayın yönetmeni Kevin Kelly, konuşmasında "Geleceğin interneti için 6 anahtar kelime nedir?", "İnternet ağından daha büyük ne var?" ve "İnternetten sonra ne gelecek?" sorularına yanıtlar aradı.

        Teknolog Kelly, "Türkiye'ye her geldiğimde olan bitenlerden, gelişmelerden çok etkileniyorum 1800'lerde en ileri teknolojiyi yelkenliler temsil ediyordu. Bunlara sahip olan şirketler, ilk küresel şirketlerdi. O zaman teknoloji standardı buydu. Sonra buharlı gemiler çıktı; bunlar yelkenlilere göre küçük, kısa, pahalı ve dayanıksızdı. Ancak buharlı gemilerin yapabildiği tek bir şey vardı. Nehirlerden yukarı doğru gidebiliyorlardı. Yelkenliler bunu yapamıyordu. Şirketler bunu çok önemsemediler, ufak bir detay olarak gördüler. Ama 1850'lere gelindiğinde yelkenli diye bir şey kalmamıştı. İşte teknoloji dünyasında yaşadığımız şey bu. Küçük, çok ciddiye alınmayan, dayanıksız, küçük ya da pahalı diye görülen yenilikler ve başlangıçta kar oranları düşük olan bir ürün, pazarı domine edebiliyor. Yeni teknolojiler daima merkezden değil çevreden çıkar." dedi.

        'HENÜZ FIRSATINIZ VAR'

        Türkiye'nin bu bakımdan büyük önem taşıdığını belirten Kelly, "İmkansızın gerçekleşeceğine inanmamız gerek. Henüz geç kalmadınız. Bu daha başlangıç. Sizin de o muhteşem icadı yapmak için fırsatınız var. "dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa