Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Emeklilere 5 milyar TL ödenecek! - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklileri ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki emeklilerin yüzde 99.5'ini kapsayacak şekilde 16 banka ile promosyon ödemesine dair protokol imzalandığını, önümüzdeki üç ayda 5 milyar TL'nin emeklilere ödeneceğini söyleyen Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        "Yaklaşık 11.5 milyon emeklimize; Mart-Mayıs'ta tamamı bitmiş bir şekilde yaklaşık 5 milyar TL'lik bir rakam ödenecek. Şu ana kadar 16 bankayla protokol imzalandı. Bu emeklilerimizin maaş aldığı bankaların yüzde 99.5'ini karşılıyor. Bu durumda promosyonlar ödenecek, geri dönüş yok"

        REKLAM

        EMEKLİLERE 300 ile 450 TL ARASINDA PROMOSYON

        İlgili çalışmaya göre emekli aylıklarının üç sene süresince aynı bankayı kullanarak alınması karşılığında emeklilere 2017'de

        300 ile 450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacak. 1,000 TL altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 TL, 1,000-2,000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2,000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL ödeme yapılacak. İlgili promosyon için emeklilerde aktif iki adet otomatik ödeme talimatı ile birlikte, kredili mevduat hesabı veya kredi kartı ürünlerinden birisini de kullanması şartı da aranıyor.

        YIL SONU İŞSİZLİK HEDEFİMİZ YÜZDE 9.5

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Meclis Toplantısına katıldı. Burada, işsizlik konusuna da değinen Müezzinoğlu, 2017 yılı sonu itibarıyla işsizlik oranlarını 9,5e indirmeyi hedeflediklerini belirtti. Müezzinoğlu, "Süreçlerde zaman zaman ufak tefek aksamalar olursa en kötü ihtimalle 10,5e kadar işsizlik oranımızı indireceğiz." dedi.

        REKLAM

        Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti:

        "Kasım ayının işsizlik oranı 12,1 olarak bugün açıklandı. Muhtemelen aralık ayının da açıklamasında çok kısmi minimum bir artış gelecek ama ocak ayından itibaren bu artışın durduğunu ve gittikçe de azalan bir hedefe doğru yürüdüğünü göreceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Muhtemelen 12.3le 12.4le bunu finalize edeceğiz. Ondan sonra da 2017 yılı sonu itibarıyla işsizlik oranlarını hedefimiz 9,5e indirmek. Ama bütün sıkıntılı süreçlerden güçlü çıkabilmekte ve süreçlerde zaman zaman ufak tefek aksamalar olursa en kötü ihtimalle 10,5e kadar işsizlik oranımızı indireceğiz."

        KIDEM TAZMİNATI EN BÜYÜK REFORMUMUZ OLACAK

        Müezzinoğlu, kıdem tazminatı çalışmaları hakkında da "Kıdem tazminatı, herhalde gerek işverenin gerek çalışanın en temel sorunlarının başında. İstihdamda geldiğimiz nokta, sanayide geldiğimiz nokta kıdem tazminatının da neredeyse çalışanın yüzde 80nin kıdem tazminatından yararlanamadığı, işverenin, "Ne zaman karşıma hangi yük gelecek ve buna hazırlığımı yaptım. yapamadığım dediği bir süreci, artık herkesin görebildiği, şeffaf, güçlü, hakkaniyetli ve geliştirilebilir bir kıdem tazminatı fonunu, inşallah bu referandum sürecinden sonra masaya getireceğiz ve sizlerin, sendikaların, çalışanların da olabildiğince maksimum ortak görüşle ki şu anda yüzde 70lerde bir ortak görüş olduğunu görüyorum. Bunu inşallah referandumdan sonra daha iyi bir noktaya taşıyacağız ve bu yıl inşallah çalışma hayatında en büyük reformumuz bu olacak. Bunu da bu yıl başarabilmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa