Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 5 - Karabükspor: 0 | MAÇ SONUCU Beşiktaş Karabükspor maçı özeti - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, zor günler geçiren Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar, baştan sona üstün oynadığı mücadelede birçok pozisyona girerken sahadan farklı galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'ta yeni transfer Vagner Love, siyah-beyazlı formayla ilk gollerini attı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ-KARABÜKSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Beşiktaş, maça hızlı başladı. Ev sahibi, 4. dakikada Ryan Babel'in pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Anderson Talisca'yla gole çok yaklaştı. Brezilyalı futbolcu sol ayağının içiyle vuruşunu yaptı ancak kaleci Çağlar Şahin Akbaba'yı geçemedi.

        Kara Kartal, 8. dakikada bir pozisyona daha girdi: Babel'in ara pasında ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Alvaro Negredo vuruşunu yaptı ancak Çağlar Şahin Akbaba açıyı çok iyi kapatarak gole izin vermedi.

        Siyah-beyazlılar aradığı golü 14. dakikada Pepe'yle buldu: Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül topu ön direkte arkaya aşırttı. Pepe, müsait durumda vuruşunu yaptı ve skoru 1-0'a getirdi.

        Beşiktaş, golden sonra da ataklarını kesmedi. Siyah-beyazlılar, 25. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Oğuzhan Özyakup ön direkte kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak kaleci Çağlar yine gole izin vermedi.

        Kara Kartal, bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı: Sol kanattan ceza alanı içine giren Babel rakibiden sıyrılıp pasını Anderson Talisca'ya çıkardı. Talisca'nın iki kez vuruşunda savunmadan dönen topu İshak Doğan kafayla uzaklaştırmak istedi ancak Brezilyalı yıldız voleyle yaptığı müthiş vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

        TALISCA YİNE ATTI
        TALISCA YİNE ATTI Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 6. golünü attı. Talisca'nın ligdeki gol sayısı ise 9'a çıktı.

        Beşiktaş, ilk yarının sonlarında Alvaro Negredo ile iki pozisyondan yararlanamadı ve mücadelenin ilk 45 dakikası 2-0 sona erdi.

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        Ev sahibinde teknik direktör Şenol Güneş, 56. dakikada yeni transferler Vagner Love ve Domagoj Vida'yı oyuna dahil etti. İki futbolcunun yerine Negredo ve Oğuzhan Özyakup kenara geldi. Beşiktaşlı taraftarlar, maçta birçok gol kaçıran Negredo'ya bir süre tezahüratlarla destek verdi.

        SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

        Beşiktaş, 58. dakikada Quaresma ile net bir pozisyondan yararlanamadı: Talisca'nın pasıyla ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Ricardo Quaresma müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Çağlar Şahin Akbaba bu pozisyonda da başarılı oldu ve gole izin vermedi.

        İÇ SAHADA 37 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR!
        İÇ SAHADA 37 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR! Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte Süper Lig'de evindeki yenilmezlik serisini 37 maça çıkardı. Siyah-beyazlılar, ligde sahasındaki son yenilgisini 2015-16 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, daha sonra oynadığı iç saha mücadelelerinden puansız ayrılmadı.

        Siyah-beyazlılar bu pozisyondan saniyeler sonra yeni transferi Vagner Love ile farkı 3'e çıkardı: Karabükspor atağa çıkarken Adriano Correia araya girerek topu kaptı ve sol kanattan ceza alanı içine girdi. Brezilyalı'nın pasında Vagner Love altıpas önünde yaptığı dokunuşla topu uzak direğin dibinden ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

        Beşiktaş'ta Adriano, 79. dakikada sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

        Beşiktaş, Quaresma'ya yapılan faul sonrası serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Talisca, uzaktan harika bir vuruş yaparak farkı 4'e çıkardı.

        Beşiktaş'ta 90+2. dakikada Vagner Love farkı 5'e çıkardı.

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş maçı 5-0 kazandı. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 40'a yükseltti ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin üzerine çıkarak 3. sıraya yerleşti. Kardemir Karabükspor ise haftayı 12 puanla son sırada kapadı. Siyah-beyazlılar, ligde gelecek hafta Atiker Konyaspor'un konuğu olacak. Karabükspor ise Akhisarspor'u ağırlayacak.

        BEŞİKTAŞ: 5 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0

        STAT: Vodafone Park

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Serkan Çimen

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 56 Vida), Quaresma, Talisca, Babel (Dk. 76 Lens), Negredo (Dk. 56 Vagner Love)

        KARDEMİR KARABÜKSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Hakan Aslantaş (Dk. 76 Murat Akın), Kravchenko, Ferhat Görgülü, İshak Doğan, Skulason, Osman Çelik, Ibanez, Ergin Keleş (Dk. 67 Kage), Bliznichenko (Dk. 37 Stahl), Alexe

        GOLLER: Dk. 14 Pepe, Dk. 27 ve 83 Talisca, Dk. 59 ve 90+2 Vagner Love (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 37 Osman Çelik (Kardemir Karabükspor), Dk. 45 Oğuzhan Özyakup, Dk. 68 Hutchinson, Dk. 78 Adriano (Beşiktaş)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        8. dakikada Babel'in pasıyla ceza sahasına giren Negredo, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. Topa zamanında müdahale eden Çağlar, meşin yuvarlağın kaleye gitmesine izin vermedi.

        10. dakikada Negredo ile paslaşan Talisca, ceza sahası dışından şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Çağlar Şahin Akbaba'da kaldı.

        11. dakikada Adriano soldan çizgiye inerek ortasını yaptı, Quaresma ceza sahası sağ çaprazından meşin yuvarlağa gelişine vurdu. Top az farkla auta gitti.

        14. dakikada Beşiktaş öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı kornerde ön direğe gelen topu Gökhan Gönül kafayla arka bölüme gönderdi. Pepe müsait pozisyonda altıpastan yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-0

        25. dakikada Quaresma'nın sağdan yaptığı ortada Oğuzhan Özyakup'un kafa vuruşunda, kaleci Çağlar Şahin Akbaba meşin yuvarlağın filelere gitmesini engelledi.

        27. dakikada Beşiktaş ikinci golünü buldu. Babel soldan içeri taşıdığı topu ceza sahasına çıkardı. Talisca'nın gelişine vurduğu top savunmadan döndü. Meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan siyah-beyazlı oyuncunun ikinci şutunda Kardemir Karabükspor savunması bir kez daha gole izin vermezken, Talisca üçüncü denemesinde şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

        41. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında topla buluşan Negredo, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. İspanyol futbolcunun şutunda, Çağlar meşin yuvarlağı ayağıyla kurtardı.

        44. dakikada Adriano'nun soldan ortasında topa yükselen Negredo'nun kafa vuruşunda, kaleci Çağlar Şahin Akbaba gole izin vermedi.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        58. dakikada Talisca'nın savunmanın arkasına pasında topla buluşan Quaresma, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile karşı karşıya kaldı. Quaresma'nın vuruşunda, Çağlar topa müdahale etti ve gole izin vermedi.

        59. dakikada Beşiktaş skoru 3-0'a taşıdı. Sol taraftan ceza sahasına giren Adriano'nun yerden ortasında altıpasta topa dokunan Vagner Love, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

        67. dakikada Quaresma'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Talisca'nın vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

        72. dakikada Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Vagner Love müsait pozisyonda topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Çağlar Şahin Akbaba'da kaldı.

        83. dakikada Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. Siyah-beyazlı takımın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Talisca uzak mesafeden meşin yuvarlağa sert vurdu. Brezilyalı futbolcunun falsolu vuruşunda, iki yan direğe de çarpan top filelerle buluştu: 4-0

        90+1. dakikada Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Vagner Love topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        90+2. dakikada Beşiktaş beşinci golünü buldu. Quaresma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Vagner Love'ın yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Çağlar Şahin Akbaba'nın ayağıyla müdahalesine rağmen filelere gitti: 5-0

        Karşılaşma, siyah-beyazlıların 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa