Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel 15 yaşındaki kuryenin öldüğü kazada sürücüye 'iyi hal' indirimli 6 yıl hapis cezası
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kayseri'de otomobiliyle çarptığı motokuryenin ölümüne neden olan tutuklu sanık Ege Demirci'nin yargılandığı davada karar açıklandı.

        DAHA 15 YAŞINDAYDI

        1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ege Demirci, maktul Mehmet Akif Zengin'in müşteki annesi Y. Zengin ve babası H. Zengin ile taraf avukatları katıldı.

        "BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA"

        Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

        "YARIŞMIYORDUM"

        Sanık Ege Demirci savunmasında, olay günü aracıyla 80-90 kilometre hızla gittiğini öne sürdü. O esnada başka araçlarla yarıştığı iddiasını kabul etmeyen sanık, "Yarışmıyordum. Pişmanım, affınıza sığınıyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

        Sanığın savunmasında doğru söylemediğini iddia eden müşteki baba ise "Sanık yavaş gittiğini söylüyor, bu doğru değil. Çok hızlıydı ayrıca başka araçlarla yarış yaptığını biliyoruz." dedi.

        "EN AĞIR CEZAYI ALSIN"

        Oğlunu çok özlediğini belirten anne Y. Zengin de sanıktan şikayetçi olduklarını kaydederek, en ağır cezayı almasını istedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Ege Demirci'ye "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına hükmetti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa