Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Zuckerberg'in hesabını silecekti ama... - Teknoloji Haberleri

        Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in hesabını canlı yayında sileceğini iddia eden Tayvanlı ödül avcısı Chang Chi-yuan’ın meydan okuması sonuçsuz kaldı. Geçen hafta cuma günü yaptığı duyuruda, Mark Zuckerberg’in Facebook sayfasını, 30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştireceği girişimle sileceğini duyuran Chang Chi-yuan’ın hesabı silindi.

        Chang Chi-yuan, Türkiye saati ile dün 13:00’te Facebook Live üzerinden yayınlanması beklenen girişimi öncesinde, bu silme eyleminden vazgeçtiğini açıkladı. Sosyal ağda bulduğunu iddia ettiği güvenlik açığını Facebook'a bildirdiğini söyleyen Chang Chi-yuan, ödülünü aldığında 26 bini bulan takipçileri ile bu bilgiyi paylaşacağını ifade etti.

        REKLAM

        'KANITLARIMLA GELECEĞİM...'

        .png
        .png

        Canlı yayını iptal etse de yazılım hatası olduğu iddiasını sürdüren Chang Chi-yuan, "Yapacağım canlı yayını iptal ettim. Bulduğum bir yazılım hatasını Facebook'a bildirdim ve ödül paramı aldığım zaman, yazılım hatasının kanıtlarını onlara göstereceğim" dedi.

        Ancak bu paylaşımının hemen ardından Chang Chi-yuan’ın hesabı kapatıldı. Tayvanlı hacker’ın Facebook hesabını kendisinin mi sildiği yoksa topluluk kurallarına aykırı bulunduğu gerekçesiyle doğrudan Facebook tarafından kapatıldığı bilinmiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa