Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        19 Eylül Gaziler Günü Anma programı kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

        Zonguldak Valilik önünde düzenlenen programa Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve gaziler katıldı.

        Programda Zonguldak Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar, “Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin, “Gazilik” unvanı ile “Mareşallik” rütbesini tevcih etmiştir. 19 Eylül tüm gazilerin, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği bir gündür. Gururla taşıdığımız gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. 19 Eylül, muharebe meydanlarından canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Sizler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

        Valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve beraberindekiler, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep Başar’ı ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa