Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak Alaplı ilçesine, her yıl Doğu ve Güneydoğu illerinden minibüslerle Karadeniz Bölgesi’ne fındık toplamak amacıyla gelen mevsimlik işçiler, bu yıl da bölgeye gelmeye başladı.

        Alaplı Kaymakamlık tarafından fındık işçileri için geçici konaklama merkezleri hazırlanırken, Mollabey Köyüne konaklama merkezine işçiler gelmeye başladı.Diyarbakır'dan Alaplı'ya 5 çocuğuyla fındık toplamaya gelen Emine Bor,yıl boyunca çocukları ile çadırda kaldıklarını, memleketleri Diyarbakır' da evleri olmadığı için yakınlarında kaldıklarını söyledi. “Evimiz olsaydı buraya gelmezdik” diyen Bor, "Bizim yolculuğumuz Diyarbakır'dan başladı. Önce karpuz tarlasında çalıştık , sonra şeker pancarına gittik, şimdi de fındığa geldik. Hepimiz çoluk çocuk çalışıyoruz, kendimizi besleyemiyoruz. Kaç tane çocuğumuz var. Çadıra gel yemek yap, ekmek yap, çamaşır yıka, bunlar zor zaten. Hepsi zor. yani Yıl boyu çadırdayız” şeklinde konuştu Fındık işçileri bölgeye gelmeye devam ediyor.

        Fındık hasadında çalışan işçeler günlük 70 lira yevmiye alacak. 16 yaşından küçük çocukları fındık hasadında çalıştıranlara ise para cezası uygulanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa