Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ta dün akşamüzeri meydana gelen göçükte iki işçinin yaşamını yitirdiği kaçak maden ocağı ekiplerce mühürlendi. Öte yandan olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, Kilimli ilçesine bağlı Subatan Mahallesi'nde kaçak olarak işletilen kömür ocağında dün akşamüzeri göçük meydana gelmiş göçükte Erkan Cobur ve Hasan Yıldız isimli maden işçileri göçük altında kalmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmaları TTK Tahlisiye ekiplerince sürdürülmüştü. Arama kurtarma çalışmalarının ardından Erkan Cobur ve Hasan Yıldız'a ulaşılmış ancak göçük altında kalan işçiler yaşamını yitirmişti.

        İşçilere ulaşılmasının ardından ekipler tarafından kaçak olarak işletilen kömür ocağı mühürlendi. Maden sahasının 2 yıl önce FETÖ soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen maden şirketine ait olduğu, dün olayın meydana geldiği kaçak kömür ocağının ise ruhsatı iptal edilen sahada kaçak olarak açıldığı öğrenildi. Ocağın girişi tahta parçalarla kapatılırken olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa