Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Yusuf Namoğlu'ndan VAR arızasına ilişkin açıklama - Rams Başakşehir Haberleri

        Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki maçın 82. dakikasında Eljero Elia, Edin Visca'nın pasında Fenerbahçe ağlarını havalandırırken yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Ali Palabıyık bunun üzerine golü iptal etti ve VAR'ı bekledi. Ancak VAR sisteminde yaşanan arıza nedeniyle pozisyon tekrardan izlenemedi. Ali Palabıyık, VAR'dan faydalanamayınca yardımcısının kararına uyarak golü iptal etti. Yusuf Namoğlu, konuya ilişkin açıklamalar yaptı. NTV'ye konuşan Namoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Arıza teknik bir arıza. Güç yükleyen bir sistem. VAR'da olan arkadaşlar güç kaybı olduğu için sesle birlikte görüntüler de gelmedi. 5 dakika 40 saniye gibi bir süre... Şanssızlık 5 dakika 40 saniye içinde ofsayt pozisyonu oldu. 3 boyutlu sistemde değerlendirilmesi gerekiyordu ama ses olmadığı gibi görüntü de olmadı."

        "Yani tamamen oda kararmış durumda. Almanya'da geçen sene 4, İtalya'da geçen sezon 3 kez oldu. Güç kaynağı hepsi için aynı. Merkezi olan sistemlerde serverlar var. Almanya'da 4 kez sistem tamamen kopmuştu. İspanya'da 1, Fransa'da 2 kez oldu. Teknik aksamalar onlarda da olmaktadır. İtalya ve Almanya'da geçmiş yıllara oranla daha iyi gittiğini ifade ediyorlar."

        "MAÇIN TEKRAR EDİLMESİ GİBİ BİR DURUM YOK"

        "IFAB'ın protokolü dışında davranma hiçbir yerde yok. Bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında da böyle bir şey yok. Devre dışı kaldığında hakem maçı yönetir. IFAB bu tip olayların olabileceğini öngörüyor. Protokole göre maçın tekrar edilmesi gibi bir durum yok. Zihinsel olarak hakemler herhangi bir yorgunluk olmadığını ifade ediyor. Herhangi bir sorunları yok."

        "VAR odasında hakem maç yönetmiyor. Yardım ediyor. Sahadaki bir pozisyonda bariz bir hata yapılmışsa maçın hakemine izleme imkanı veriyor. Yorumlarda hata yapıyoruz. Protokolleri açıp net bir şekilde okumak lazım. Her türlü kararı hakem verir."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa