Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Yücel'in Çiçekleri'nin galası yapıldı

        Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Ali Yücel'in hayatını ve kurduğu Köy Enstitüleri'ni anlatan 'Yücel'in Çiçekleri' adlı belgesel filmin galası 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirildi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Cengiz Özkarabekir´in yaptığı belgeselin galasında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye'miz adına, Cumhuriyet'in o çağdaş ve laik yüzü adına Köy Enstitüleri olayının değerli olduğunu biliyorduk" dedi.

        Hasan Ali Yücel´in torunu Ali Eronat ise duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, "Hasan Ali Yücel ile Köy Enstitüleri çok kırık bir aşk hikâyesi gibidir. O dönem enstitü toplantıları yapıldığında ben 6 yaşındaydım. O zamandan bugüne de Köy Enstitüleri´ni 58´inci kez anıyoruz. 12 Eylül´ün karanlığındaki dönemlerde bile hiç sektirmeden andılar. O kırık aşk hikâyesinin bir kahramanı Hasan Ali Yücel, bir kahramanı İsmail Tonguç, bir diğer kahramanları ise köy enstitülü öğretmenlerdir" dedi.

        Belgeselin yönetmeni Cengiz Özkarabekir ise Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü belediye başkanlarına teşekkür ederek, "Biz belgeseli çekerken o anı gerçekten yaşıyormuşuz gibi hissettik. Herkes çok özverili çalıştı" diye konuştu.

        'Yücel'in Çiçekleri'nde Atatürk´ü Mahir Günşiray, İsmail Hakkı Tonguç´u Muhammed Uzuner, Hasan Ali Yücel´in çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin, yetişkinlik dönemini ise Mehmet Tokat canlandırdı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa