Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında demokrasiye ve halk iradesine sahip çıkmak için şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlarımız için Boğazlıyan İlçe Müftülüğü'nün organizasyonu ile İmam Hatip ve Müezzin kayyımlar tarafından Merkez Çarşı Camii'nde Kur’anı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu.

        Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan, salatü selamlar, ilahiler ve İlçe Müftüsü Mehmet Güler'in konuşmasıyla camii cemaatiyle birlikte şehitlerimiz için dua edildi.

        İlçe Müftüsü Mehmet Güler, "İslam tarihi boyunca bütün önemli görevleri gençler omuzlamıştır. 15 Temmuz şehitlerinde de 18 yaşında olan şehitlerimiz var. Bu şehitler Allah'ın izni ve inayetiyle tonlarca ağırlıktaki tankları durdurmuşlar ve kullanmışlar. Bu kolay bir durum değildir. Allah'ın yardımı ve onların cesaretiyle gerçekleştirdiler. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin, bizlere de şefaatçi eylesin." dedi.

        Şehitlerin yolunda onları her zaman dualarla anacaklarını ifade eden Güler, "Onlar 15 Temmuz'da yaptıkları kahramanlıklarla hep kalbimizde ve gönlümüzde olacaklar, öyle de anılacaklar. Onları asla unutmayacağız. Rabbim onlara rahmet eylesin, ailelerine sabır versin, yaralılara acil şifalar ihsan etsin." diye konuştu.

        Müftü Güler yaptığı dua da, son günlerde ülkemizde meydana gelen darbe girişimi belasından biran önce ülkemizin kurtulması, milletimizin birlik ve berberliğinin daim olması için dua etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa