Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YÖKDİL sınavı ne zaman? 2018 YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak?

        İlk defa 2017 yılında yapılan ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı için adaylar hazırlık içinde. Yabancı dil yeterliliğini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının tarihi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından paylaşıldı. Yapılan duyuru ile birlikte başvuru tarihi de belli oldu. Peki, 2018 beşinci YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL başvuruları ne zaman başlayacak? İşte 2018 beşinci YÖKDİL sınavı başvuru ve sınav tarihi...

        YÖKDİL SINAVI BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 5. YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

        Beşinci YÖKDİL sınavı, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü, 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde, saat 14.00'de, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

        Sınav başvuruları 8-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak.

        REKLAM

        Sınav, İngilizce dilinden Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinden ise Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

        Beşinci YÖKDİL sınavına; yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim; TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

        YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        YÖK tarafından adayın alanındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak başlatılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuracak adaylar başvurularını http://yokdil.yok.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler.

        YÖKDİL SINAVI SONUÇLARI DENKLİKTE KULLANILABİLECEK

        Yükseköğretim Yürütme Kurulunca alınan kararla, YÖKDİL sınav sonuçları diploma denklik işlemlerinde kullanılabilecek.

        Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve YÖK arasında YÖKDİL Sınavı yapılmasına ilişkin protokolün 1 Şubat 2017 tarihinde imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada, aynı gün yapılan Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, YÖK tarafından kabul edilecek merkezi yabancı dil sınavlarının, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) olarak belirlenmesi kararı alındığı belirtildi.

        Açıklamada, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19 Nisan 2017'de aldığı karar doğrultusunda, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri ubugünca denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenenler için YÖKDİL sınavının da eş değer sınav olarak gösterilebileceği bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa