Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖKDİL 2019 sınavı ne zaman? ÖSYM ile YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır?

        YÖKDİL 2019 sınavı ne zaman? ÖSYM ile YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır? soruları sınava girecek adaylar tarafındanmerakla araştırılıyor. ÖSYM 7. YÖKDİL sınavına girecek adaylar için uyarılarda bulunurken, sınav tarihini açıkladı. İşte 2019 YÖKDİL sınavına dairmerak edilenler...

        YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

        YÖKDİL sınavı 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak olan sınav, toplam 180 dakika sürecek. Adaylar sınav sonuçlarını sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle kullanabilecek.

        YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

        YÖKDİL sınavına girecek adaylarÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tradresinden24 Ekim 2019tarihinde saat14.00'tenitibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

        REKLAM
        YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

        YÖKDİL SINAVINA GİRECEKLER DİKKAT

        03 Kasım 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019/YÖKDİL için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

        YÖKDİL NEDİR?

        YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa