Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? 2018 Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanaca

        YKS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? Milyonlarca üniversite adayı YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi iple çekiyor. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Tercih işlemlerini yapan öğrencilerin YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? Tarih belli mi? İşte detaylar...

        YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. 7-14 Ağustos'ta gerçekleştirilen YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı öğrenciler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Fakat ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda bir duyuru paylaşılmadı. Ancak üniversite kayıt işlemlerinin 3 Eylül'de yapılacak olmasından dolayı, YKS tercih sonuçlarının bayram tatilinin sona ermesinden sonraki hafta yani 27-31 Ağustos tarihleri aralığında açıklanması bekleniyor.

        YKS tercih sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak.

        2018 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

        Öğrenciler, ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS tercih sonuçlarını öğrendikten sonra kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. ÖSYM'nin yayımladığı 2018 YKS tercih kılavuzuna göre, kayıt hakkı kazanan adaylar elektronik kayıtlarını 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında, kesin kayıt işlemlerini de 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapması gerekecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa