Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yılın ilk yarısında 4 milyon araç egzoz muayenesine girdi - Otomobil Haberleri

        Yeni sistemle pul ve ruhsat verme işleminin kaldırıldığını, böylece ölçüm yapmadan pul verme ve ölçüm sonuçlarına müdahale etme gibi ihtimallerin önlendiğini anlatan Öztürk, ayrıca sahte emisyon pulu ve ruhsatının kullanılmasının da önüne geçildiğini vurguladı.

        Yeni uygulamanın vatandaşlar tarafından beğenildiğine işaret eden Öztürk, bu sayede egzoz muayenesi istasyonlarında yoğunluk yaşanmadığını dile getirdi

        Geçen yıl 6,5 milyon aracın egzoz muayenesi gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Öztürk, "Bu yılın ilk yarısında ülke genelinde yapılan egzoz gazı emisyon ölçümü 4 milyon 41 bine ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 400 bin ölçüm artışı sağlandı." diye konuştu.

        REKLAM

        Öztürk, muayene istatistiklerine ilişkin şunları kaydetti:

        "Yılın ilk yarısındaki rakamlara baktığımızda 3 milyon 849 bin 429 aracın muayeneden olumlu geçtiğini, 191 bin 606 aracın ise egzoz muayenesinden geçemediğini görmekteyiz. Muayene için istasyona uğrayan araç sayısı ise toplamda 4 milyon 41 bin 35 adettir. Günlük ortalama ölçüm sayılarına baktığımızda ise rakamların her ay düzenli arttığını görmekteyiz. Şubat ayında 25 bin olan muayene sayısı, Mart'ta 27 bin, Nisan'da 30 bin, Mayıs'ta 31 bin ve 21 Haziran'da 32 bin düzeyinde gerçekleşti."

        EN FAZLA ÖLÇÜM İSTANBUL'DA

        Yapılan ölçümlerin 708 bin araçla en fazla İstanbul'da yapıldığını söyleyen Öztürk, İstanbul'u 322 bin araçla Ankara, 230 bin araçla İzmir, 164 bin araçla Antalya, 161 bin araçla Bursa, 126 bin araçla Konya ve 105 bin araçla Adana'nın takip ettiğini dile getirdi.

        REKLAM

        Öztürk, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin saat 06.00-07.00 civarında başladığını ve 21.00-22.00 aralığında sona erdiğini hatırlatarak, ölçümlerin en yoğun olduğu saat aralığının ise 09.00-10.00 olduğunu bildirdi.

        ÖLÇÜM RAPORLARI ARTIK E-DEVLETTEN ALINACAK

        Ölçüm yapılan taşıtların fotoğraf kaydının alınarak, tüm ölçüm bilgileriyle sisteme kaydedildiğini bildiren Öztürk, "Sene sonuna ulaşmadan yapılacak yazılım güncellemesiyle ölçüm raporları da e-devlet üzerinden alınacak ve vatandaşa ölçüm sonucunda herhangi bir belge verilmeyecek. Bu sayede kağıt israfına son vereceğiz ve bunun gibi çevreci uygulamaları artıracağız." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa