Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (AFAD) 2016 yılı 2. toplantısı gerçekleştirildi.

        Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında, Valilik Çoruh toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, kurul üyeleri ve il afet müdahale planında görevli 26 ana çözüm ortağı kurum ve kuruluşun yetkilileri katıldı.

        Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, ana çözüm ortağı kurum ve kuruluşların bu planları benimsemesi gerektiğini belirterek, afet anında her kurumun görevlerini yerine getirmek için elinden gelen gayreti kısa sürede hızlı bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

        Artvin'de meydana gelen afetler konusunda da bilgilendirmede bulunan Doğanay, sözleri şöyle sürdürdü:

        "İlimizde görülen afetlere bakıldığında ise sel ve heyelan afeti Hopa, Arhavi, Borçka, Murgul, Şavşat, Yusufeli İlçelerinde, kaya düşmesi afeti ise merkez, Yusufeli, Şavşat ilçelerinde, kar-çığ afeti merkez, Borçka, Yusufeli ilçelerinde, yangın afetinin de merkez, Yusufeli, Şavşat, Ardanuç ilçelerinde yoğun olduğu görülmektedir. Deprem afeti ise Arhavi, Hopa, Borçka, Murgul 4. derece deprem kuşağında, merkez, Şavşat, Ardanuç, Yusufeli 3. derece deprem kuşağında, Yusufeli ve Ardanuç ilçemizin Erzurum il sınırına yakın olan köyleri 2. derece deprem kuşağındadır. Bu durum bizlere afet ve afet çeşitliliği yönünden ilimizin yüksek riskli bölgede olduğunu göstermektedir."

        Doğanay, Artvin'de son iki yılda meydana gelen afetlerde 11 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

        Vali Doğanay, "İlimizde 2015 ve 2016 yıllarında meydana gelen afetlerde 11 vatandaşımız ölmüş ve 3 vatandaşımız hala kayıp durumdadır. Yine bu afetlerde 330 konuta oturulmaz raporu verilmiş yaklaşık altyapı dahil 200 milyon liraya yakın maddi hasar meydana gelmiştir. Sonuç olarak ilimizin coğrafi şartları ve afetsellik risk oranları göz önüne alındığında afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında görevli kurum ve kuruluşlar ile halkımızın afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olması oldukça önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından toplantı, sunumlarla devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa