Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'ta esnaf, memur, sağlık personeli gibi farklı meslek gruplarından oluşan kişilerin kurduğu Sinop Güç Birliği Derneği, 30 bin kişiye ulaşarak giysi ve gıda yardımında bulundu.

        "İyilik"te bir araya gelen Sinop Güç Birliği Derneği üyeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak onların "yüzündeki tebessüm" olmaya çalışıyor. Dernek, yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

        Dernek Başkanı Derya Kökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında kurdukları derneklerinin gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerin yanı sıra yardım kampanyaları da düzenlediğini söyledi.

        Yardım ağlarının her geçen gün genişlediğini ve daha çok insana ulaşmaya başladıklarını anlatan Kökdemir, "Devlet kurumlarımız dahi zaman zaman yardıma ihtiyacı olan insanları bize yönlendiriyor. Bize duyulan bu güven yardım ağımızın genişlemesine vesile oluyor." dedi.

        Hayırsever vatandaşlar ve sponsorların desteğiyle temin ettikleri binlerce koli gıda ve giysi yardımını ihtiyacı olan insanlara ulaştırdıklarını aktaran Kökdemir, kırsal kesimdeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin ayakkabı ve kırtasiye eksiklerini gidermeye yönelik çalışma başlattıklarını dile getirdi.

        - "İnsanların yüzündeki tebessüm olmaya çalışıyoruz"

        Derneklerine olan güven ve desteğin artmasıyla kendilerine yeni hedefler koymaya başladıklarını belirten Kökdemir, şöyle konuştu:

        "Derneğimizin sloganı, 'insanların yüzündeki tebessüm olabilmek'. O anlamda tabi ki insanlarımızın yüzünü güldürebilmek için çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Bunlardan biri de yardım kampanyaları. Mesela hayırsever vatandaşlarımız ve sponsorlarımızın desteğiyle binlerce koli giysi ve gıda yardımını ihtiyacı olan insanlara ulaştırdık. Üç yılda yaklaşık 30 bin kişiye ulaştık. Yardımları ulaştırdığımız insanların yüzlerinde oluşan o tebessümü gördüğümüz zaman çok ama çok mutlu oluyoruz. Şu an ise yardımlarımızı daha çok köy okullarımızda okuyan öğrencilerimize yönelik yapmaya başladık. Dikmen, Durağan, Erfelek gibi ilçelerin kırsal kesimlerinde eğitim gören öğrencilerimiz var. Onların ayakkabı ve kırtasiye eksiklerini kısa sürede gidermek istiyoruz."

        - "Üniversite öğrencilerine burs veriyoruz"

        Kökdemir, öğrencilere yönelik sadece giysi ve gıda yardımında bulunmadıklarına işaret ederek, imkanları dahilinde üniversite öğrencilerine burs sağladıkları da aktardı.

        Mevcut durumda 7 öğrenciye burs verdiklerini vurgulayan Kökdemir, "Sağ olsunlar yine sponsorlarımız bu konuda bize aracılık ettiler. Keşke elimizde daha büyük maddi imkanlar olsa da yüzlerce öğrenciye burs verebilsek. Bunu çok isteriz. Ama tabi imkanlarımız dahilinde hareket edebiliyoruz. Ancak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İnşallah böyle devam edersek ilerleyen yıllarda burs verdiğimiz öğrenci sayısı artacak." diye konuştu.

        - "Evlenecek yeni çiftlere yardımcı oluyoruz"

        Dernek Başkan Yardımcısı Erdoğan Altay ise yeni evlenecek çiftlere ve evi yanmış ailelere de eşya yardımında bulunduklarını ifade etti.

        Kendilerinden talepte bulunulan 30 evin eşya giderlerini karşıladıklarını anlatan Altay, şunları dile getirdi:

        "Yangından zarar görmüş 7 evin tamamen tadilatını yaptık. Evlenecek çiftlerimiz geliyor ve eşya istediğinde bulunuyorlar. Böyle 30'a yakın çiftin eşya ihtiyaçlarını giderdik. Buradan bütün Sinop halkına çok teşekkür ediyoruz. Çünkü sonuçta bu yardımları onların desteği ile yapıyoruz."

        Altay, yardıma ihtiyacı olan kişilerin derneklerinin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa