Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de ahırdan kaçarak yola çıkan ve sürücülere zor anlar yaşatan iki boğa, uyuşturucu iğneyle yakalanabildi.

        Derepazarı hayvan pazarına gelen İslam Usta, arkadaşlarıyla satın aldığı kurbanlık iki boğayı Piriçelebi Mahallesi'ndeki ahıra götürerek bağladı. Kurbanlık boğalar, ipini kopardıktan sonra ahırın kapısını kırarak kaçtı. Durumu fark eden Usta, boğaları yakalamak için yoğun çaba gösterdi.

        Kentin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na inen iki boğa, önüne çıkan vatandaşlar ve araçlara saldırdı. Daha sonra Atatürk Caddesi'nden Rize Ticaret ve Sanayi Odası binasına doğru yaklaşık 500 metre koşan boğalar, sürücülere zor anlar yaşattı.

        Kurbanlıklardan biri Bakırcılar Sokağı'na çıktıktan sonra eski Orta Cami'nin yanına, diğeri Atatürk Caddesi'ne kaçtı. Boğa sahibi ve vatandaşlar, ip atmalarına rağmen hayvanları yakalayamadı.

        Sakinleştirilmeye çalışılan boğa, 5 kişiyi hafif yaraladı, bazı araçlara ise küçük çaplı maddi zarar verdi. Bakırcılar Sokağı'nda sıkıştırılan boğa, Rize Belediyesi veteriner ekiplerince uyuşturucu iğneyle vuruldu. Saldırmaya devam eden boğadan, sahibi ve diğer vatandaşlar kaçarak kurtuldu.

        Yaklaşık 3 saat süren kovalamacanın ardından iki boğa, iğnelerin etkisiyle yorgun düşünce yakalandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa