Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Tedavi gördüğü hastanede dün 62 yaşında hayatını kaybeden 22. Dönem AK Parti Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

        Yılmazer için Nur Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktan Kaçmaz, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile eski milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, tören öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmazer ile bir dönem TBMM'de birlikte çalıştıklarını ve irtibatlarını hiç koparmadıklarını söyledi.

        Murat Yılmazer'in çevresine, iline hep faydası dokunan birisi olduğunu ifade eden Ataş, "İyi bir siyaset adamıydı, iyi bir siyasetçiydi, iyi bir kişiliği vardı. 24 ayar bir insandı. Allah rahmet etsin. Çok üzüldük, üzülüyoruz ama takdiriilahi. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a haber verdim, 'arkadaşımız rahatsız' diye. Kendileri de hemen duyarlılık göstererek aramış ama kendisiyle konuşamamış, kardeşleriyle konuşmuş. Görüştükten 1-2 saat sonra da rahmetli olmuş." diye konuştu.

        Beşir Atalay da konuşmanın zor olduğu zamanlardan biri olduğunu vurgulayarak, Yılmazer'in kendileri için özel bir insan olduğunu aktardı.

        Murat Yılmazer'in hep düzgün yaşadığını dile getiren Atalay, "İstikameti hep iyi olmuştur. Hep adaletli olmuştur. Müslüman, iyi bir insan olarak yaşamıştır. Hepimiz buna şahidiz. Mübarek bir günde kaybettik. Rabbim rahmet eylesin. Hepimiz dua ediyoruz." dedi.

        Yılmazer'in naaşı, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yahşihan Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

        1954'te dünyaya gelen Murat Yılmazer, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinden mezun olduktan sonra Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çeşitli görevlerde bulundu.

        2002'de Kırıkkale Milletvekili seçilen Yılmazer, evli ve 3 çocuk babasıydı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa