Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, çeltik üreticisinin havaların sıcak gitmesinden memnun olduğunu söyledi.

        Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çeltik ekiminin sona erdiğini kaydetti.

        Çankırı'da önemli çeltik ekim alanlarının bulunduğunu belirten Gamzeli, Çankırı merkezin yanı sıra Kızılırmak ve Ilgaz ilçelerinde çeltik ekimi yapıldığını söyledi. Ekim sezonunun soğuk başladığını ifade eden Gamzeli, "Biliyorsunuz bu sene mayıs ayı oldukça soğuk geçti. Havaların soğuk geçmesi mayıs ayında yapılan çeltik ekimini de ister istemez olumsuz etkiledi. Ekilen çeltikler soğuk hava nedeniyle suyun altından filizlerini çıkarmakta zorlandı. Bu nedenle kısmen de olsa kayıplar yaşandı." dedi.

        Soğuk hava dışında ekimin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Gamzeli, "Çeltik ekimi ülke genelinde büyük oranda tamamlandı. Soğuk hava dışında ekim sırasında başka bir problem yaşanmadı. İnşallah bundan sonra da yaşanmaz." diye konuştu.

        Çeltiğin sıcak havayı seven bir bitki olduğunu vurgulayan Gamzeli, şunları söyledi:

        "Soğuk hava nedeniyle çeltik, ekim döneminde belirli oranda zarar gördü ama artık sıcak havalar geldi. Çeltik, hava ne kadar sıcak olursa o kadar hızlı büyüyen bir bitki. Tabanı suyla kaplı olduğu için suyun da her daim sıcak olması gerekiyor. Bu nedenle son dönemde havaların sıcak gitmesi üreticinin yararına bir durum. Havaların sıcak gitmesi çeltik üreticisini mutlu etti. İnşallah bundan sonra da havalar, tüm üreticilerimizin beklentisi doğrultusunda olur."

        Çankırı genelinde 25 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldığını hatırlatan Gamzeli, üreticilere bol kazançlı bir sezon diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa