Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Milli güreşçi Adil Candemir, vefatının 27. yılında Hamamözü ilçesindeki mezarı başında anıldı.

        Anma programına Adil Candemir'in ismini taşıyan okulun öğrencileri, okul Müdürü Mustafa Çevikyiğit ile değir ilgililer katıldı. Mezarı başında dua edilmesinin ardından Çevikyiğit, yaptığı açıklamada, okullarının adını veren antrenör ve milli güreşçi Adil Candemir'i ölümünün 27. yılında mezarı başında anmak, öğrencilerinde farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

        Candemir'in yeni yetişen ve yetişecek gençlere örnek alabilecek nadide sporculardan olduğuna dikkati çeken Çevikyiğit, gençlerin bu yolda emin adımlarla ilerlemesini temenni ettiklerini kaydetti.

        Adil Candemir, 1948 Londra Olimpiyatları'nda gümüş, 1949 Avrupa Şampiyonası'nda altın, 1950 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanmıştı. 1951 yılında Helsinki'deki Dünya Şampiyonası'nda sakatlanarak güreşi bırakan Candemir, başta yeğeni Hamit Kaplan olmak üzere birçok şampiyon güreşçi yetiştirmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa