Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "2002 yılında 63 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verilirken, bugün bakanlık olarak 130 huzurevinde toplam 12 bin 181 yaşlımıza hizmet verilmektedir" dedi. 

        Gürcan, Isparta’nın Uluborlu ilçesinde Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kamu olarak bu hizmetleri yapmakla mükellef olduklarını, ama hayırseverler olmazsa bunun altından tamamıyla kalkamayacaklarını söyledi. 

         "Geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan insanın en bereketli dönemdir yaşlılıktır" diyen Gürcan, "Bu gerçekler üzerinden sağlıklı politikalar üretiyor, geleceği uzmanlarımızla birlikte planlıyoruz. Günümüzde teknoloji ilerlemiş, sağlık hizmetlerinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmeler sonucu ülkemizde insan ömrü uzamış, yaşlı nüfus dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış göstermiştir" dedi. 

        Gürcan, insanların sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşlanmalarını sağlamak, yaşlılıklarında ihtiyaç duyulan hizmet alanlarını planlayarak geleceği kurmak istediklerini belirterek, bu amaçla, yaşlılarla ilgili bilimsel çalışmalara önem verdiklerini, sonuçları dikkatle inceleyip ve değerlendirdiklerini kaydetti. 

        - "342 huzurevi ile 26 bin 608 yaşlıya hizmet verilmektedir"

        Yaşlıların sıcak aile ortamından ayrılmadan ya da en azından ailelerine mekânsal olarak en yakın ortamlarda, sosyal yaşamlarından kopmadan en aktif şekilde ömürlerini sürdürmelerinin öncelikli tercihi oldukları aktaran Gürcan, " Bacası tüten, ocağı kaynayan evlerde insanın ailesiyle birlikte yaşlanmasından daha büyük bir saadet var mıdır? Bu amaçla evde bakım aylığı uygulamasıyla bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımıza ihtiyacı olan bakımı kendi sıcak aile ortamlarında verilmesini sağladık" diye konuştu. 

        Gürcan, şöyle devam etti:

        "2002 yılında 63 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verilirken, bugün bakanlık olarak 130 huzurevinde toplam 12 bin 181 yaşlımıza hizmet verilmektedir.  Belediyeler, diğer kamu kuruluşları ile gerçek kişiler, dernekler, vakıflar ve azınlıkların işlettiği 222 huzurevinde de 14 bin 427 yaşlıya kurumsal bakım hizmeti sunulmaktadır. Toplamda ise 342 huzurevi ile 26 bin 608 yaşlıya hizmet verilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeni bir vizyon ortaya koyduk. Toplumun ve zamanın değişen ihtiyaçlarına göre yaşlı hizmetlerinde toplam kaliteyi artırdık.  İnsanlarımızı aile sıcaklığından koparmamak evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık.  467 bin 778 vatandaşımız engelli ve yaşlı hizmetlerimizden doğrudan faydalanmaktadır." 

        Bakan Gürcan, kimsesiz çocuklarda, engellilerde, kadın ve yaşlılarda, toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine yönelik aile merkezli etkin çözümler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

        Konuşmanın ardından Bakan Ayşen Gürcan, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve hayırsever iş adamı Mehmet Şençopur ile birlikte protokol üyeleri merkezin açılışını yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa