Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Kalkınma Bakanlığınca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Aksaray'dan 9 projenin finansman sözleşmeleri, düzenlenen törenle imzalandı.

        Vali Şeref Ataklı, Valilik Toplantı Salonu'ndaki törende, SODES'in dezavantajlı grupların faydalanmasını sağlamak ve toplumda belli bir yaşam standardı yakalamak üzere uygulamaya konulduğunu söyledi.

        Program kapsamında Aksaray'da önemli projelerin gerçekleştirildiğini belirten Ataklı, 2015 yılında uygulanmak üzere Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 9 projenin, 1 yıl süreyle devam edeceğini ifade etti.

        Projelere yaklaşık 1,5 milyon lira katkı sağlanacağını dile getiren Ataklı, şunları kaydetti:

        "Bu tür projeler sosyal alanda eksikliğini hissettiğimiz bir takım konulara destek olacak projelerdir. Bütçeleri küçük ancak etkilerinin büyük olacağını düşünüyoruz. Sağlıklı bir uygulama gerçekleştirilerek istenen amaca ulaşırız. Projelerle dezavantajlı gruplar dediğimiz kesimlerin ihtiyaçlarını gidererek, onlara bir takım meslekler kazandırarak, topluma entegre edilecek çalışmalar gerçekleştirilmiş olacak. İşbirliği içinde gerçekleştirilecek çalışmalarla istenilen amaca hep beraber ulaşacağız."

        Konuşmaların ardından Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca hazırlanan Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ortak olduğu "SODES'le Yeni Bir Başlangıç" projesinin finansman sözleşmesi imzalandı.

        Ataklı, "Gülağaç AMATEM" ve "Bu Kez Birlikte Deneyelim" projelerinin yürütücüsü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk'e, "SODES'le Kadınlar Güçleniyor" projesinin yürütücüsü Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz'a ve "Eğitim Kültür ve Sanatın Buluşma Noktası" projesinin yürütücüsü Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan'a proje sözleşmelerini imzalayarak teslim etti.

        Daha sonra protokol üyeleri tarafından, diğer sözleşmeler imzalanarak proje yürütücülerine teslim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa