Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur Kemer Kayı Göleti ve sulamasının hizmete girdiği bildirildi. 

        DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, hizmete giren gölet ve sulamasında 1 milyon 530 bin metreküp suyun gölette depolanmasının sağlandığını ve Kayı köyüne ait yaklaşık 2 bin 840 dekar tarım arazisinde sulu tarıma kavuşulduğunu belirtti. 

        Bölgede damlama ve yağmurlama yöntemi ile modern sulama yapılabileceğini belirten Coşkun, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Böylelikle enerji ve işçilik giderlerinin azalması, su tasarrufunun sağlanması, üretimde meydana gelecek artış ile çiftçilerin gelir düzeyinin artması ve yeni iş gücü olanakları sağlanacak. Bölgede yaşayan çiftçiler ekonomik yönden refaha kavuşarak kente göç önlenmiş olacak. Kemer Kayı Göleti sulamasının işletmeye açılmasıyla milli ekonomiye yılda 4 milyon lira fayda sağlanmasını hedefliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa