Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli'de çiğ süt üretimini arttırma çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Mefail Akçatepe

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı köylerde süt üretiminin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından süt üretiminin arttırılması amacıyla, Çiğ Süt Satışı ve Desteklemeleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Demirköy ilçesinde "Çiğ süt satışı, süt tanklarının temini, çiğ süt satışıyla ilgili sorunlar" hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Şube Müdürü Taner Akçakaya ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şerafettin Uçar'ın konuşmacı olarak katılımıyla Demirköy Halk Eğitim Merkezi salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

        Toplantıda konuyla ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Şube Müdürü Taner Akçakaya ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Şerafettin Uçar, "Demirköy ilçesine bağlı 16 köyümüzde binlerce büyükbaş, 10 binlerce küçükbaş hayvanın bakıldığı alanlarda, özellikle Karacadağ, Yiğitbaşı ve Sislioba gibi köylerimizde hayvancılık bitme noktasına gelmiştir. Ormanın dışında da ek gelir kaynakları oluşturmak, hayvancılığı ve arıcılığı geliştirmek için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bu bölgemiz arıcılık açısından da önemli bir yer" ifadelerini kullandı.

        "Bu bölgede hayvancılık canlandırılırsa İsviçre'nin Alpleri olur"

        Çiğ süt üretimi ve satışının arttırılması için soğutucu süt tanklarına ihtiyaç duyulduğunun önemine işaret eden Şube Müdürleri, "Hayvancılığı canlandırmak, süt üretimini arttırmak için köylerimize soğutuculu süt tankı temin edilmesini öncelikli olarak gördük. Bu tankların Köylere Hizmet Götürme Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve Ziraat Odası tarafından alınması için girişimde bulunma konusunu muhtarlarla görüştük. Bu tanklar alındığında öncelikle muhtarlarımız tarafından sahiplenip, korunması lazım. Çok sayıda muhtarımız bu tankların alınmasını istedi. Bu bölgede hayvancılık canlandırılırsa İsviçre'nin Alpleri olur. Köylülerimiz de bunu çok istiyor. Soğutucu süt tanklarına talip olan köylerimiz için destek olmaya çalışacağız" şeklinde bilgi verdi.

        Toplantıda ayrıca, süt üreticileri ve kooperatif başkanlarının çiğ süt satışıyla ilgili soruları cevaplandırıldı. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

        (MA-MEF-Y)

        21.11.2017 12:43:38 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa