Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Statsız şampiyon

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale 2. Amatör Ligi'nde mücadele eden Sulakyurt Belediyesi Gençlikspor, stadyumu ve antrenman sahası olmamasına rağmen lig şampiyonu oldu.

        Bir üst ligde oynamaya hak kazanan Sulakyurt Belediye Gençlikspor'a, ilçede antrenman yapması için harabeyi andıran bir alan gösterildi. Çalışmalarını ilçe dışında yapan takım, lig şampiyonluğunu namağlup olarak kazandı.

        Bildik: "Keçi girse ayağını kırar"

        Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Kırıkkale 2. Amatör Lig'de namağlup şampiyon olduklarını söyleyerek, "Sulakyurtumuzda saha olarak belirlenen bir alan var. Allah korusun bu alana keçi girse ayağını kırar. Ama biz tüm bu zorluklar karşısında yılmayarak Sulakyurt olarak bu yıl bulunduğumuz ligde namağlup şampiyon olduk. Şampiyon bir takımın sahası böyle olmamalı. Bu sene resmen taşıma suyu ile değirmen döndürdük. Bütün antrenmanlarımızı Kırıkkale Fikret Karabudak Stadı ve Ankara'da stat kiralayarak yaptık. Kırıkkale'den namağlup şampiyon olduk. Namağlup şampiyonuz ama stadımız yok. Sulakyurt stadımız olmamasına rağmen Kırıkkalemizin şampiyonudur" dedi.

        Başkan Bildik yaşadıkları bu sıkıntı karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden destek istedi. Bildik, "Yetkililer bize destek olsun. Takımı olmayan ilçelerde dahi stat var. İlçelerimizin çok güzel statları var, ama futbol takımları yok. Bugün Kırıkkale'de 11 belediye içerisinde iki belediyenin U19 ve U17 takımları var. Birisi Yahşihan Belediyesi diğeri ise biziz. Herkes spor yapacak genç ararken bizim gençlerimiz spor yapacak yer bulamıyor. Bundan dolayı da Gençlik Spor Bakanlığı ve ilimiz yetkililerini sesleniyorum. Bize spor yapacak alanlar yapsınlar" diye konuştu.

        (MT-SLH-Y)

        19.07.2017 18:25:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa