Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Asi Nehri'nde atık su hattı çalışmaları hızla ilerliyor

        - 4 bin 493 metrelik atık su borusundan 2 bin 800 metrelik kısmı tamamlandı

        - HATSU, atık su hat çalışmalarını tamamladıktan sonra Asi nehrine temiz su deşarj edecek 52 milyon TL'lik Küçükdalyan Narlıca MBR projesinin hayata geçirecek kirlilik ve kötü koku sorununu kökten çözecek

        (Fotoğraflı)

        Adem Karagöz

        HATAY (İHA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Asi Nehri'ni atık sulardan arındırma ve temizlik amacıyla başlattığı dev atık su hattı döşeme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

        Asi Nehri'ne Antakya ve Defne'nin iki yakasından akan atık suların bertarafını sağlama ve atık sulardan kaynaklı kirliliğin önüne geçmek için yapılan çalışmaların hummalı şekilde ilerlediğine dikkat çeken Genel Müdürlük, toplamda döşenecek olan 4 bin 493 metre uzunluktaki kanal hattının 2 bin 800 metresinin tamamlandığını kaydetti.

        HATSU Tarafından yapılan açıklamada, projenin tamamlanması ve kanal bağlantılarının yapılmasıyla birlikte Asi Nehri'ne akan atık suların bertaraf edileceğin ve kötü kokuların önüne geçileceği vurgulandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yapılacak beton gömlek çalışmasıyla hattın akan sulardan zarar görmesinin de önleneceğini bildirildi.

        HATSU Genel Müdürlüğü ayrıca, yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri'ne temiz su deşarj edecek 52 milyon 820 bin 664 TL bedelli Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşa edildiğini de hatırlattı.

        (ADM-Y)

        19.07.2017 14:31:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa