Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ardahan'da renk cümbüşü

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Olgun Yıldız

        ARDAHAN (İHA) - Kışın metrelerce kar, ilkbaharda bitki çeşitliliği, yaz aylarında ise serin havasıyla binlerce yerli turistin ve yazlıkçıların uğrak yeri olan Ardahan, Ardahan ve Göle ovasında oluşan renk cümbüşüyle doyumsuz bir manzaraya sahne oluyor.

        Yemyeşil örtüsü ve çiçek tarlalarıyla göz kamaştıran Ardahan, doğa severlerin ilgisini çekiyor. Turist ve yazlıkçılar, Ardahan ile Göle ovasının yanı sıra yaylalarda oluşturduğu renk cümbüşünü izlemek için Ardahan'a akın ediyor. Batıda etkili olan bunaltıcı sıcak hava ve büyük şehirlerin karmaşasından bir an olsun uzaklaşmak isteyenler, Ardahan ovası ve Göle Ovası ile yaylalarda oluşan manzara ve renk cümbüşünü izleyerek bu anı ölümsüzleştiriyorlar.

        Barış Baytöre, Ardahan el değmemiş bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyerek, "Ardahan coğrafyasında ufak bir gezinti yaptık. Gördüğünüz gibi bin metrekarelik bir alanda çeşit çeşit, rengârenk bir sürü çiçek bulunmaktadır. Doğamızda el değmemiş bir coğrafyaya sahibiz. Bölgede sarı, mavi kırmızı, pembe ve aklınıza gelebilecek her çeşit çiçek bulunmaktadır. Ardahan bir renk cümbüşü ve rengârenk çiçeklerle dolu, el değmemiş doğa, el değmemiş coğrafyaya sahibiz. Bunun değerini bilmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

        (OY-AA-Y)

        19.07.2017 10:23:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa